105 фена остават в ареста за убийство

Заподозрените ще бъдат разпределени в няколко затвора

105 фена остават в ареста за убийство

Всички 105 футболни фенове, заподозрени, че са участвали в масовите сблъсъци в гръцката столица Атина, които доведоха до смъртта на 29-годишен привърженик на АЕК Атина, са получили заповед за задържане в очакване на процеса, съобщиха местните властите, цитирани от агенция АП.

Трима следователи и двама прокурори са разпитали задържаните фенове на групи - 30 в петък, 40 в събота и 35 в неделя, решавайки дали да ги задържат в до процеса. Един заподозрян, който е в болница под охрана, е дал показания пред посетилия го магистрат.

Общо 102-ма хърватски граждани и трима гърци всички отричат вина за смъртоносното намушкване с нож на Михалис Кацурис. Той почина от прободна рана, а други десет души бяха ранени, когато десетки хърватски привърженици, размахващи дървени бухалки и метални бухалки, нападнаха събралите се хора пред стадиона на АЕК „Опап Арена“ миналия понеделник, информира полицията.

Срещата от квалификациите за Шампионската лига между АЕК и Динамо Загреб, която трябваше да се проведе през миналата седмица, бе отложена от Европейската футболна централа (УЕФА) заради разразилото се насилие.

Гръцките власти ще могат да проследят сигналите от мобилните телефони на двете страни в сблъсъците извън стадиона на АЕК и на метростанция, за да установят възможно участие.

Прокурорите повдигнаха общо 11 обвинения на 105-те фенове. Четири тях са за престъпления, включително предумишлено убийство и членство в престъпна организация. Заподозрените ще бъдат разпределени в няколко затвора в страната.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин ще се срещне с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис в сряда сутринта. След това двамата ще проведат срещи с министри, президента на Гръцката футболна федерация и собствениците на четирите най-големи футболни клуба - АЕК, Олимпиакос, Панатинайкос и ПАОК Солун.

Също в сряда (16 август) в Гърция предстои финалът за Суперкупата на Европа между Манчестър Сити и Севиля, който ще се проведе на стадиона на Олимпиакос в атинското предградие Пирея.

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ПСЖ с мераци да привлече халфа Жоао Невеш

В момента в ПСЖ играят цели четирима португалци – Гонсало Рамош, Витиня, Данило Перейра и Нуно Мендеш

Йонатан Та разкри при какво положение би се разделил с Леверкузен

Той би играл само за Байерн

Гранит Джака: Горд съм, че спечелихме срещу Унгария

Капитанът на Швейцария бе много щастлив от успеха

Трансферен удар! Вратар на Ботев (Пловдив) с трансфер в Бундеслигата

Стефан Смъркалев ще продължи във Вердер

Решено! Лука Йович ще играе в Милан и през следващия сезон

Нападателят няма да напуска

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки