Десетки атлети останаха блокирани в Унгария

Проблем на летището след световното по лека атлетика

Повреда в система за контрол по летищата в Унгария остави десетки атлети в страната след Световното първенство по лека атлетика. Почти 1000 полета в и от Обединеното кралство бяха приземени или отменени поради повреда в системата за контрол на въздушното движение в страната. Някои атлети взеха решение да пътуват от Будапеща директно до Цюрих за Диамантената лига в четвъртък, а другите все още не знаят кога ще имат възможност да се завърнат у дома.
 
Министърът на транспорта - Марк Харпър, разкри по-рано днес, че грешка от този мащаб не се е случвала от десетилетие и заяви, че ще отнеме "няколко дни", за да стигнат всички до мястото, където трябва да бъдат.
 
Заради техническата неизправност в системата хиляди британски летовници също е трябвало да променят плановете си за пътуване. Британската национална служба за въздушно движение разкри, че техническата неизправност е била “идентифицирана и отстранена“, но предупреди, че има още работа за връщане към нормалното обслужване, тъй като се опитват да се справят с полетите, които са били засегнати.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки