Напрежение в Мерцедес заради Ман Сити и Юнайтед

Босовете фенове на различни отбори

Напрежение в Мерцедес заради Ман Сити и Юнайтед

Шефът на "Мерцедес" във Формула 1 Тото Волф предположи, че подкрепата му за мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола може да доведе до затруднения от страна на съсобственика на отбора Джим Ратклиф при закупуването на акции на Манчестър Юнайтед.

Роденият в Манчестър милиардер Ратклиф е готов да вземе 25 процента дял от тима от Висшата лига. Запитан дали може да се изкуши да се присъедини към британеца, австриецът Волф, също съсобственик на "Мерцедес", се дистанцира от всякакво участие.

Волф каза, че Ратклиф е "толкова умен човек", че би бил готов да поговорим, ако има нещо, което може да окаже влияние, но "не, това е много далеч".

"Аз съм фен на Висшата лига. Мисля, че това е най-трудното футболно първенство. Аз съм фен на Пеп Гуардиола, така че предполагам, че това не е съвместимо", коментира той.

Гуардиола беше гост на "Мерцедес" на тазгодишното Гран при на Великобритания, както и на финалното за сезона Гран при на Абу Даби миналата година.

"Не се познавахме, но когато го чух да говори, беше все едно използва моите изречения, същият подход – и той каза същото за мен", каза Волф.

Той се снима с Гуардиола на "Яс Марина", държейки фланелка на Манчестър Сити със своето име на гърба.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки