Наградиха за №1 отбора по естетическа гимнастика

Вижте подробности

Наградиха за №1 отбора по естетическа гимнастика

Световните шампионки от The National team Сияна Табакова, Карина Нейкова, Дария Капсъзова, Яна Стайкова, Мария Мехлемова, Християна Ковачева, Виктория Берова и Сибила Кърпачева получиха наградата за отбор на месеца, само ден преди да отпътуват за участие на шампионата на планетата в Алмати (Казахстан) от 24 до 26 ноември.

Възпитаничките на Кристина Ташева бяха избрани за номер 1 от спортните редакции със 7 гласа, след като в края на октомври завоюваха за първи път Световната купа в Киари (Италия). Те получават тази награда за втори път след ноември миналата година, когато станаха световни шампионки за първи път в историята.

"Благодарим за наградата, което е огромна чест за нас. Утре пътуваме за Световното първенство. Нормално е да има напрежение, но момичетата са спокойни и в оптимална форма. Надявам се да имаме късмет и те да покажат това, което най-много могат. Ако го направят, ще вземат това, което заслужават", каза Ташева.

На шампионата за първи път от 2-3 години ще участват отбори от Русия, но за сметка на това тимовете на Финландия, Естония, Чехия, Фарьорски острови и други бойкотират първенството.

"Момичетата са се трудили изключително много. Но нашият спорт е субективен. За първи път от 2-3 години ще се срещнем с Русия. Ще бъде интересно състезание. Нямаме информация за руските отбори, но съм убедена, че Русия няма да е в лоша форма. Очаквам голяма конкуренция", добави треньорката.

"Много благодарим за наградата и се надяваме един ден да станем и отбор на годината. Има спокойствие в тима за това, че сме работили и сме подготовени добре. Искаме да представим композицията си по най-добрия начин", заяви Карина Нейкова.

В Алмати България ще участва с общо четири отбора - двата национални за жени, един за девойки и Велбъдж (Кюстендил).

Вторият тим National team е в състав Дария Войнова, Никол Златкова, Кристиaна Дойчева, Мария Стаменова, Никол Ангелова, Анжелика Казакова, Рая Сръндева, Катрин Тасева и резерва Ива Папукчиева, а за девойките на България играят  Линой Георгиева, Андрея Христова, Андреа Сарафова, Дария Начева, Жаклин Найденова, Владина Грошева, Далия Иванова, Адриана Михайлова и резерва Магдалена Микова.

С контузия на глезена във втория състав е Никол Златкова, но тя ще играе на шампионата на планетата.

"Девойките са в добра форма. Те са нов състав, тръгваме с идеята децата да се обиграват и да усетят атмосферата на такова голямо състезание. те са в добра форма, за да защитят името на България, което е авторитетно в този спорт. Във втория отбор има лек проблем, защото Никол Златкова е с травма на глезена. Самата тя твърди, че ще справи, а ние ще бъдем до нея, за да й помогнем", добави Кристина Ташева.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки