1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Гол след гол на „Ивайло“: Ботев (Пловдив) отстрани Етър след 4:2 (ВИДЕО)

Гол след гол на „Ивайло“: Ботев (Пловдив) отстрани Етър след 4:2 (ВИДЕО)

„Канарчетата“ са последните четвъртфиналисти за Купата

Гол след гол на „Ивайло“: Ботев (Пловдив) отстрани Етър след 4:2 (ВИДЕО)

Ботев (Пловдив) взе последната останала квота за четвъртфиналите в тазгодишното издание на футболния турнир за Купата на България.

„Канарчетата“ спечелиха с 3:2 гостуването си на Етър във Велико Търново като всички голове паднаха през второто полувреме на срещата, играна на стадион „Ивайло“.

Нападателят на гостите Мартин Секулич откри в 64-ата минута, в 73-ата Джеймс Ето‘о удвои с красиво воле след чудесен пас на капитана Ивелин Попов.

Голедата дойде в самия край на мача. Малко преди края на редовното време Ловре Кнежевич (86) вкара за с хубав шут от дистанция и рикошет в страничната греда за 1:2

Емануел Уме даде отново аванс от 2 гола на Ботев с гол в 90-ата минута, но в 91-ата резервата на домакините Ивайло Димитров намали до 2:3, за да може в последната 94-а Самуел Акере да оформи крайното 4:2 в полза на „жълто-черните“.

Така Ботев се присъедини към останалите четвъртфиналисти в турнира - Пирин (Благоевград), Арда (Кърджали), ЦСКА, Хебър (Пазарджик), Лудогорец, ЦСКА 1948 и втородивизионния Спартак (Варна).

Гостите от Пловдив започнаха по-активно и в първите 15 минути имаха две възможности. Най-напред Николай Минков стреля, но вратарят улови, а по-късно и Антоан Конте пропусна. В 20-ата минута Владислав Найденов беше изведен от дясно, преследваха го двама играчи на Ботев, но ударът му не сполучи.

Най-добрата възможност за първата част се откри пред гостите в 37-ата минута. Тя беше създадена от Ивелин Попов, който намери по страхотен начин Уме Емануел. Африканецът тръгна с топката в наказателното поле, стреля в близкия ъгъл, но Гуарноне се отличи с блестяща намеса.

Двата отбора продължиха с предпазливите действия и през втората част. Малко преди 60-ата минута Ивелин Попов и Секулич пропуснаха за Ботев, а Мартин Тошев се засуети в наказателното поле, вместо да нанесе решаващ удар от 10-ина метра.

В 65-ата минута Мартин Секулич откри резултата след щастлив рикошет и неразбирателство в защитата на етърци. Акере центрира от дясно, при опита си да изчисти Пламен Димов просто му заложи топката и Секулич я прати в мрежата.

Само 7 минути по-късно канарчетата удвоиха преднината си с много хубава комбинация, завършена от Джеймс Етоо от воле. Ивелин Попов напредна необезопокояван от ляво, спря и подаде мек пас на Ето'о, който от въздуха простреля Гуарноне на вратата на Етър.

Отборът домакин тръгна по-смело в атаки в последните минути, което отвори шансове и за контраатаки на Ботев. В 85-ата минута Валери Христов спаси вратата на домакините от трето попадение, а в ответната атака с далечен изстрел Кнежевич прати топката в мрежата и върна интригата.

Но две минути по-късно гостите отново дръпнаха с два гола. Две резерви направиха комбинация - Акере и Степонавичюс, след което литовският нападател сервира топката на Уме Емануел на празна врата, който вкара за 1:3. Етър върна и втори гол, дело също на две резерви. Крум Стоянов проби от ляво и подаде на Ивайло Димитров, който от 5-6 метра не сбърка и пак върна интригата.

В последната минута на добавеното време, когато и италианският вратар на домакините се беше включил в атака, ботевци отнеха топката и направиха контраатака. Любимецът на един от бившите треньори на Ботев - Акере се отскубна и преодоля последния в защитата и на празна врата оформи крайния резултат 4:2.

ЕТЪР (ВЕЛИКО ТЪРНОВО) - БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 2:4
0:1 Мартин Секулич (64)
0:2 Джеймс Ето‘о (73)
1:2 Ловре Кнежевич (86)
1:3 Емануел Уме (90)
2:3 Ивайло Димитров (90+1)
2:4 Самуел Акере (90+4)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЕТЪР: 12. Алесандро Гуарноне, 2. Валери Христов, 6. Пламен Димов, 26. Мариян Иванов (к), 77. Мартин Николов, 28. Николай Янков, 29. Янко Ангелов, 70. Димо Бакалов, 24. Шахредин Букхолда, 9. Мартин Тошев, 38. Владислав Найденов;

Треньор: Светослав Петров;

БОТЕВ: 1  Хидайет Ханкич, 9. Мартин Секулич, 10. Ивелин Попов (к), 15. Джеймс Ето‘о, 17. Николай Минков, 19. Антоан Конте, 21. Точукву Ннади, 30. Лъчезар Балтанов, 31. Емануел Уме, 38. Константинос Балогианис, 79. Атанас Чернев;

Треньор: Душан Керкез.

Ел Джемили и Фадига хвалят "сините" фенове

"С тяг зад гърба си, Левски започва мачовете от 1:0"

Тодор Янчев: Не можем да се сърдим, това е футболът

„Имаме нужда и работим върху привличането на нови състезатели“

Станислав Генчев: Видях това, което искам

"Направихме много по-добър мач, отколкото срещу Локомотив"

На „Герена“: Наградиха Уелтън и Марин Петков

Вижте подробности

Потвърдено: ЦСКА без Юга и Шакич срещу Хебър

Двамата останаха извън групата, вижте я

Рибарски: Имаме нужда от нов защитник

"Може би не разбирам от съдийство, но има претенции към някои отсъждания"

Тунчев: Доволен съм от победата, но ни чака много работа

"Много труден мач"

Стана ясно с кой номер Локило ще играе в ЦСКА

Най-новото попълнение на „червените“ вече е в Панчарево

Християн Петров: Бяхме по-добрият отбор в Разград

„Загуба в началото на първенството не може да ни повлияе“