В Италия: Юве иска нидерландец от Аталанта

Вижте подробности

В Италия: Юве иска нидерландец от Аталанта

Спортният директор на Ювентус Кристиано Джунтоли отчаяно иска да подпише с Тюн Копмайнерс от Аталанта, но високата му цена може да принуди клуба да изчака до лятото, съобщават италианските медии.

"Бианконерите" са наясно, че са необходими попълнения в средата на терена след наказанията на Пол Погба и Николо Фаджоли, но те се ограничават заради определените суми, които могат да похарчат през предстоящия януарски трансферен прозорец.

Ювентус се стреми да вземе Калвин Филипс от Манчестър Сити със сделка за шест месеца под наем и може да генерира малко средства от продажбите на млади таланти като Самюъл Илинг-Джуниър и Матиас Суле, последният от които е набелязан от Кристъл Палас.

"Калчомеркато" съобщава, че Аталанта иска поне 45 милиона евро за Копмайнерс през януари, а това е сума, която Ювентус изглежда малко вероятно да си позволи.

Джунтоли вярва, че 25-годишният нидерландец би бил идеалното попълнение за отбора на Масимилиано Алегри и може да се наложи да изчака до лятото, за да стигне до сделка за полузащитника.

Този сезон Копмайнерс вкара три гола и направи четири асистенции в 19 мача за Аталанта.

Той е щастлив в Бергамо и не е изразил желание да напусне, въпреки интереса от страна на Ювентус.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки