Фернандеш: ФА Къп и Висшата лига са различни неща

Капитанът на Манчестър Юнайтед коментира успеха с 4:3 над Ливърпул за Купата

Фернандеш: ФА Къп и Висшата лига са различни неща

Футболистът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш е решен да завърши слабия до момента сезон на високо ниво след победата на "червените дяволи" над Ливърпул на четвъртфиналите в турнира ФА Къп през уикенда.

"Двубоят бе доста напрегнат, но и много специалиален, защото е във ФА Къп и ако загубиш, отпадаш. Знаем какво е съперничеството между феновете, знаем колко много запалянковците на Юнайтед искаха да победим, защото сезонът не беше толова добър за нас", коментира португалският футболист.

"Трябва да разберем, че Купата на Англия е едно нещо, а Висшата лига е съвсем различно. В лигата сега имаме още 10 мача до края и не зависим само от себе си. На първо време основната ни цел е да не губим точки срещу Брентфорд като гост. Трябва да положим усилия, за да спечелим този мач", добави Бруно Фернандеш.

Манчестър Юнайтед ще се изправи срещу втородивизионния Ковънтри Сити на полуфиналите за ФА Къп.

"Очевидно това е отбор от Чемпиъншип, а не от Висшата лига, но те отстраниха Уулвърхямптън. Трябва да уважаваме всеки тим, защото преди две години отпаднахме от Мидълзбро у дома", увери Фернандеш.

След паузата за националните отбори за Манчестър Юнайтед предстои гостуване на Брентфорд на 30 март в среща от 30-ия на Висшата лига.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки