Лудогорец взима пари и от титлата на ПАОК

Вижте подробности

Лудогорец взима пари и от титлата на ПАОК

Машината за пари Лудогорец отново влиза в действие. Това лято се очаква да е доста доходоносно за разградчани. В клубната каса се очакват пари от титлата на ПАОК в Гърция. Както е известно, разградчани продадоха там Кирил Десподов през есента, като в клаузата на договора му е залегнала сума, която орлите ще вземат при първото място. Засега тя се пази в тайна.

Милиони очакват в Разград и от продажбата на Игор Тиаго от Брюж в английския елитен Брентфорд. Лудогорец си запази 12,5% от правата на футболиста при бъдещ трансфер. Така в касата на разградчани ще постъпят още 4,6 млн. евро. Процент има и при евентуална продажба на Десподов от ПАОК.

Това лято е възможен изходящ трансфер и на Якуб Пьотровски, за когото орлите могат да приберат около 10 милиона евро. Той е в радара на клубове от Германия и Англия. Полякът предстои да участва на Евро 2024. И оттам обаче в касата на Лудогорец ще влязат средства.

УЕФА ще плаща на клубовете малко над 9000 евро на ден на всеки играч, който е на Евро 2024. Периодът обхваща от 10 дни преди първия мач на отбора до ден след последния двубой. Полша е в една от най-тежката групи на форума заедно с Франция, Нидерландия и Австрия, като шансът за класиране в преките елиминации не е особено голям. Първият мач на Полша е срещу Нидерландия на 16 юни, а това означава, че орлите ще получат компенсация минимум за 20 дни – от 6 до 26 юни, като на 25 юни е последният двубой с Франция. Това гарантира на разградчани поне 180 000 евро.

Заради предстоящото си участие на финалите Пьотровски вече приключи с мачовете за Лудогорец. И днес срещу Локо Пловдив той ще остане на пейката. Очаква се един от контузените вратари Дамян Христов да се върне в групата.

След последния съдийски сигнал орлите ще получат 13-ата си поредна титла. Предвиден е купон за феновете на стадиона. Ще пеят Борис Солтарийски и Лили Стефанова.

"Тема Спорт"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки