Австрийска лекоатлетка получи условна присъда за фалшиви показания пред WADA

Австрийската състезателка в триатолна Лиза Хютхалер получи тримесечна условна присъда за опитите си да представи фалшиви допинг проби пред австрийски сътрудник на Световната антидопингова агенция WADA. Властите разкрили, че Хютхалер е предлагала по 20 хиляди евро в замяна на отрицателен резултат от допинг тест

Австрийска лекоатлетка получи условна присъда за фалшиви показания пред WADA
Австрийската състезателка в триатолна Лиза Хютхалер получи тримесечна условна присъда за опитите си да представи фалшиви допинг проби пред австрийски сътрудник на Световната антидопингова агенция WADA. Властите разкрили, че Хютхалер е предлагала по 20 хиляди  евро в замяна на отрицателен резултат от допинг тест, съобщи немската информационна агенция DPA.
 
Миналата година спортистката бе хваната с положителен резултат за използване на забранения препарат еритропоетин. След като бил засечен положителният резултат от „А” пробата й тя предложила на контролното лице подкуп в размер на 20 хиляди евро за отрицателен резултата на втория контролен тест – „Б”.
 
Австрийката бе лишена от състезателни права за година и половин. Този срок изтича през септември тази година, но тя вече обяви, че е сложила край на състезателната си кариера.
 

През месец март 25-годишната атлетка направи скандални разкрития, че получавала допинг от своя мениджър Щефан Мачинер, което намеси и името на най-добрата лекоатлетка на България Ивет Лалова, която в последствие прекрати взаимоотношенията си с Мачинер. Последният бе арестуван в началото на март за разпространение на забранени стимуланти 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки