Маса изправен пред нож с две остриета

Пилотът на Макларън Мерцедес Люис Хамилтън смята, че надпреварата в родината на Фелипе Маса би могла да се окаже нож с две остриета за неговия съперник. 100-хилядната армия на бразилеца очаква техният герой да триумфира не само като победител у дома, но и да приключи сезона като шампион.

Маса изправен пред нож с две остриета
Пилотът на Макларън Мерцедес Люис Хамилтън смята, че надпреварата в родината на Фелипе Маса би могла да се окаже нож с две остриета за неговия съперник.
100-хилядната армия на бразилеца очаква техният герой да триумфира не само като победител у дома, но и да приключи сезона като шампион. След смъртта на Аертон Сена Бразилия не е имала победител на Гран при. „Но тази подкрепа в Бразилия, може да се превърне в неудобно напрежение за Ферари”, коментира Хамилтън.
 
„Това определено те амбицира. Знам, че Фелипе е горд с това, че е бразилец и ще се постарае да се представи добре у дома. Тази мисъл ти дава самочувствие, но също така е много голяма отговорност. Знаеш, че си там, за да забавляваш хората и не искаш да разочароваш феновете, особено у дома“, разсъждава още британецът.
Шефът на Ферари Стефано Доменикали е оптимист и вярва, че Маса ще преодолее напрежението и ще се представи отлично. „Мисля, че състезанието в неделя ще е на страната на Фелипе, защото той няма какво да губи“, категоричен е Доменикали.
 
Дни преди състезанието в Сао Паоло Хамилтън води пред пилота на Ферари със седем точки. Единственото, което трябва да направи 23-годишният британец за да се превърне в най-младия шампион на Формула 1 е да завърши до пета позиция. Задачата на звездата на Ферари е доста по-нелека – той трябва да финишира на първа позиция и да се надява, че Хамилтън няма да е сред първите пет. 
Ейдриън Нюи си тръгва от Ред Бул след края на сезона

Един от основните двигатели на успеха на "биковете" напуска клуба след 18 години

Формула 1 умува за промяна в точкуването

Вижте подробности

Историческо: Ферари сменя червения цвят на болидите си

Скудерията ще носи синьо за Гран при на Маями

Обсъждат се революционни промени във Формула 1

Вижте какви са те

Трима пилоти във Формула 1 пред сериозни наказания

Сарджънт, Строл и Серхио Перес може да натрупат 12 наказателни точки

Глобиха Алпин за инцидента с механик в бокса

Стюардите в Китай наказаха френския тим с 10 000 евро

Луда надпревара: Верстапен над всички и в Шанхай (ВИДЕО)

Макс с 4 от 5 при завръщането на ГП на Китай

Верстапен не остави шанс на никого и в квалификацията в Китай

Ред Бул окупира първите две позиции за старта

Макс Верстапен спечели първия спринт за сезона (ВИДЕО)

Нидерландецът отвя конкуренцията в Шанхай

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки