Силвано Пранди: Поех България, защото това е един от най-силните отбори в света

Силвано Пранди заяви след официалното подписване на договора му, че за него работата в националния отбор по волейбол е огромен стимул, защото това е един от най-силните отбори в света за момента

Силвано Пранди: Поех България, защото това е един от най-силните отбори в света
Силвано Пранди заяви след официалното подписване на договора му, че за него работата в националния отбор по волейбол е огромен стимул, защото това е един от най-силните отбори в света за момента. Специалистът поясни, че след края на италианския шампионат, където той води отбора на Кунео, веднага ще пристигне в България и ще започне селекцията за националния отбор, както и подготовката за новото издание на Световната лига. Пранди добави, че не са му поставяни цели, но той си ги е поставил сам – победа във всеки мач, добро класиране на отбора и налагане на младите таланти в националната формация.
Пранди каза още, че всеки състезател трябва да има своя мотивация за участие в националната гарнитура, запитан за случая с Пламен Константинов. „Аз все още не съм запознат с мотивацията на Пламен Константинов, но предстоят разговори с него. Познавам го много добре, дори исках да го взема в отбора си по едно време. Сега не мога да кажа нищо, защото нямам информация за желанието на състезателя”, заяви специалистът.
Кой е Силвано Пранди?
Силвано Пранди е роден в Сан Бенедето Белбо (Италия) на 13 ноември 1947 г. Започва кариерата си в елитния италиански волейбол още през 1976 г. като наставник на "Торино". В момента италианецът Силвано Пранди е старши-треньор на Бре Банка Ланути (Кунео), където от началото на новия сезон играе Владимир Николов.
В треньорската си кариера до момента Пранди е водел националния отбор на Италия в периода 1982-1986 г., с който печели бронзовите медали на Олимпиадата в Лос Анджелис през 1984 г. От 2005 година е треньор на Бре Банка Ланути Кунео. През миналия сезон Пранди класира Кунео на второ място в редовния сезон на Серия А1 в Италия. Досега като треньор е водил още отборите на:
1976-88 г - CUS Torino
1988-93 г.- Petrarca Padova
1993-99 г. - Piemonte Cuneo  
1999-01 г. -  Lube Banca Macerata
2001-04 г. – Torri Ferrara
2004-05 г. - Trentino
Пранди се ползва с изключителна популярност сред волейболните среди на Апенините. Заради уменията и познанията му е наречен „професора”.
В колекцията си на треньор Силвано Пранди има спечелени 4 титли на Италия, Купа на Европейските шампиони през 1980 година с Торино, 3 Купи на носителите на национални купи, две Купи на Италия, една Купа на Италия, една Суперкупа на Италия и две Суперкупи на Европа.
Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки