Моторното масло: Тайната на успеха на Ферари във Формула 1

Моторното масло е ключът към здравето и доброто поведение на пътя на всяка една модерна кола

Моторното масло: Тайната на успеха на Ферари във Формула 1

 Моторното масло е ключът към здравето и доброто поведение на пътя на всяка една модерна кола. Всеки шофьор днес е наясно, че без качествено масло за своя двигател няма как колата му да функционира правилно. Колко важни обаче са моторните масла за състезателните коли и дали това не е тайната за успеха на един от водещите отбори във Формула 1- Скудерия Ферари? 

 
През далечната 1929 Енцо Ферари създава състезателния тим на Ферари с една единствена цел - да бъде номер едно на пистите на Формула 1. Днес, близо 100 години по-късно мечтата на Енцо от Модена е реалност. Ферари е една от най-харесваните и разпознаваеми марки, а до голяма степен това се дължи на успехите на Скудерия Ферари във Формула 1, които превръщат италианската компания в икона за състезанието.
 
Редом с неуморния труд на целия екип и състезатели от Ферари, безспорно с ключова роля зад успехите на компанията е и моторното масло Shell Helix Ultra. Моторното масло на компанията е критичен елемент от иновативната работа на Ферари, която се прилага както на съзтезателната писта, така и на обикновенните пътища по целия свят. 
 
Всъщност смазките, открити в мощните състезателни двигатели на Скудерия Ферари, споделят много от същите градивни елементи (базови масла и добавки) като тези в Shell Helix Ultra с технология PurePlus, достъпна за пътни клиенти по целия свят. Плюс това, всеки автомобил GT, който тръгва от завода на Ferrari, е пълен с моторни масла Shell Helix Ultra Synthetic.
 
„Изискванията и натоварванията на двигател от Формула 1 са изключителни. Нуждаем се от него, за да се представим възможно най-добре всеки път и да продължи за няколко състезания. Shell Helix Ultra помага да се осигури както защитата, така и производителността, от която се нуждаем, за да свършим работата на пистата. " - признава състезателят от Скудерия Ферари Себастиан Фетел.
 
Без значение какво е задвижването, Shell Helix Ultra осигурява превъзходна защита срещу напрежение и износване на двигателя и тъй като Shell Helix Ultra е модерен синтетичен синтез, произведен от природен газ; той е по-силен и по-малко летлив на молекулярно ниво от тези, произведени от традиционна суровина. Той остава по-силен за по-дълго, за да осигури превъзходна защита срещу износване, до 32% по-добра устойчивост на разграждане на маслото от най-новия индустриален стандарт и до 50% по-малко изпаряване, за да запази вашата страст към шофирането жива.
 
В България маслата, които са в основата на успеха на Скудерия Ферари във Формула 1, се предлагат от Orbico и са достъпни във всички вариации за колите по българските пътища. 
ОФИЦИАЛНО: Хулкенберг ще кара за Ауди във Формула 1

Немският пилот напуска Хаас след края на сезона

Ейдриън Нюи си тръгва от Ред Бул след края на сезона

Един от основните двигатели на успеха на "биковете" напуска клуба след 18 години

Формула 1 умува за промяна в точкуването

Вижте подробности

Историческо: Ферари сменя червения цвят на болидите си

Скудерията ще носи синьо за Гран при на Маями

Обсъждат се революционни промени във Формула 1

Вижте какви са те

Трима пилоти във Формула 1 пред сериозни наказания

Сарджънт, Строл и Серхио Перес може да натрупат 12 наказателни точки

Глобиха Алпин за инцидента с механик в бокса

Стюардите в Китай наказаха френския тим с 10 000 евро

Луда надпревара: Верстапен над всички и в Шанхай (ВИДЕО)

Макс с 4 от 5 при завръщането на ГП на Китай

Верстапен не остави шанс на никого и в квалификацията в Китай

Ред Бул окупира първите две позиции за старта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки