Ферстпаен: Хамилтън е добър, но не е Господ

Холандецът вярва, че може да победи световния шампион през новия сезон

Ферстпаен: Хамилтън е добър, но не е Господ

Mакс Ферстапен вярва, че може да осуети плановете на британеца Люис Хамилтън за седма световна титла във Формула 1, ако от "Ред Бул" му осигурят конкурентен болид.

22-годишният холандец спечели три състезания през миналия сезон и завърши на третото място в класирането при пилотите, но не смята да се прекланя пред никого - дори пред един от най-великите в историята.

"Във Формула 1 колата е от много голямо значение. Люис е много добър. Той определено е един от най-силните, но не е Господ. Може би Бог е с него, но той не е Господ", коментира Ферстапен.

35-годишният Хамилтън се стреми към няколко рекорда, в това число на постиженията на германската легенда Михаел Шумахер от 91 победи и от седем световни титли, след като британецът триумфира във Формула 1 в пет от последните шест сезона с доминиращия автомобил на "Мерцедес".

"Искаме да отправим сериозно предизвикателство за "Мерцедес" и мисля, че можем да го направим. Очаквам с нетърпение новия сезон. Всички в отбора сме много мотивирани. През миналата година, особено в края й, показахме, че можем да бъдем конкурентни", каза още Ферстапен.

Холандският пилот ще може да тества новия болид на "Ред Бул" с двигател на "Хонда" на 12 февруари при закрити врати на пистата "Силвърстоун", а първите предсезонни тестова са в Барселона седмица по-късно.

"Хонда" са свършили страхотна работа. С всяко състезание двигателят, който ни предоставиха още през миналата година, имаше по-добро представяне и повече мощност. Мисля, че сега вече сме много, много близо до "Мерцедес". Работихме здраво и по шасито. Смятам, че започнем сезона много по-подготвени в сравнение с началото на всяка от предишните пет години", заяви директорът на "Ред Бул" Кристиан Хорнер.

ОФИЦИАЛНО: Хулкенберг ще кара за Ауди във Формула 1

Немският пилот напуска Хаас след края на сезона

Ейдриън Нюи си тръгва от Ред Бул след края на сезона

Един от основните двигатели на успеха на "биковете" напуска клуба след 18 години

Формула 1 умува за промяна в точкуването

Вижте подробности

Историческо: Ферари сменя червения цвят на болидите си

Скудерията ще носи синьо за Гран при на Маями

Обсъждат се революционни промени във Формула 1

Вижте какви са те

Трима пилоти във Формула 1 пред сериозни наказания

Сарджънт, Строл и Серхио Перес може да натрупат 12 наказателни точки

Глобиха Алпин за инцидента с механик в бокса

Стюардите в Китай наказаха френския тим с 10 000 евро

Луда надпревара: Верстапен над всички и в Шанхай (ВИДЕО)

Макс с 4 от 5 при завръщането на ГП на Китай

Верстапен не остави шанс на никого и в квалификацията в Китай

Ред Бул окупира първите две позиции за старта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки