НБА се подновява с дерби между Лейкърс и Клипърс

Остатъкът от редовния сезон и всички мачове от плейофите ще се изиграят в три зали в Орландо, Флорида

НБА се подновява с дерби между Лейкърс и Клипърс

 Мачовете в Националната баскетболна асоциация ще бъде подновен със сблъсък между двата най-силните отбора в Западната конференция от началото на редовния сезон, обявиха от Лигата тази нощ. Дербито на Лос Анджелис между Ел Ей Лейкърс и Ел Ей Клипърс ще бъде вторият двубой от програмата за деня на 30 юли, когато най-популярното баскетболно първенство в света ще бъде подновено. Преди това в първия мач от рестарта на сезона ще се срещнат тимовете на Юта Джаз и Ню Орлийнс Пеликанс.

Остатъкът от редовния сезон и всички мачове от плейофите ще се изиграят в три зали в Орландо, Флорида, като новият шампион на НБА трябва да бъде определен не по-късно от 13 октомври. В подновяването на сезона участие ще вземат общо 22 отбора – първите осем в двете конференции, плюс шестте тима, които изостават на не повече от шест мача от последната позиция, даваща право на участие в плейофите (8). По този начин оставащите 259 мача от редовния сезон ще бъдат намалени до 88, след което ще се премине към плейофната фаза, която ще се проведе в пълния си формат. Двубоите от редовния сезон ще приключат на 14 август, а следващите два дни са запазени за плейофи между отборите на осмо и девето място в двете конференции, ако разликата между тях е по-малка от четири мача. Плейофите стартират на 17 август.

Съкратеният формат на остатъка от редовния сезон означава, че вече шест отбора на Изток (Милуоки, Торонто, Бостън, Маями, Идиана, Филаделфия) и още толкова на Запад (Лейкърс, Клипърс, Юта, Денвър, Оклахома Сити Тъндър, Хюстън) са с осигурени места в плейофите. Това означава, че три отбора (Бруклин, Орландо, Вашингтон) ще си оспорват две места в Източната конференция, а други седем тима (Далас, Мемфис, Портланд, Ню Орлийнс, Сакраменто, Сан Антонио, Финикс) ще се борят за двете места на Запад.

Звездата на Филаделфия страда от парализа на лицето

Джоел Ембийд призна, че има болестта на Бел

ОБЗОР: Меджик отнесе Кливланд, Денвът отново подчини Лейкърс

Вижте всички резултати от тази нощ

Далас изравни серията с Клипърс след победа с три точки

Пейсърс отнесе Бъкс с 125:108

Дончич, Гилджъс-Александър и Йокич са номинирани за MVP на редовния сезон

Вижте всички номинации в НБА

ОБЗОР: Бостън, ЛА Клипърс, Милуоки и Оклахома стартираха с победи в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от първия кръг в НБА

Сакраменто и Везенков приключиха сезона (ВИДЕО)

Българинът влезе в игра от пейката и вкара две точки

Филаделфия преодоля Маями, Хийт ще спори с Булс за място в плейофите

Ембийд се завърна за 76-ърс

Историческо! Първи испански треньор в НБА

Жорди Фернандес ще поеме Бруклин Нетс

Резултатите в НБА

Ето всички победители от тази нощ

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки