Жоан Мир докосва титлата в МотоGP (ВИДЕО)

Испанецът с първа победа в кралския клас

Жоан Мир докосва титлата в МотоGP (ВИДЕО)

Жоан Мир спечели дебютен успех в шампионата по мотоциклетизъм в кралския клас и увеличи аванса си на върха в генералното класиране.

Испанецът от отбора на Сузуки стартира пети в Гран при на Европа, след което се придвижи на втора позиция след първите три обиколки. Точно десет преди края той изпревари Алекс Ринс, който бе лидер в първата половина на състезанието.

След като поведе младият испанец наложи непосилно за своите съперници темпо и завърши с преднина от над секунда пред Ринс.

Трети на подиума днес се качи Пол Еспаргаро (KTM), който потегли от пол-позишъна, но още в първите четири тура той загуби позиции от двете Suzuki-та.

С днешната си победа и слабото класиране на неговия основен преследвач в генералното класиране Фабио Куартараро (Petronas Yamaha SRT), Мир вече докосва с една ръка титлата в кралския клас за 2020 година.

В борбата за нея той води с 37 точки пред французина, който падна още в първия тур на днешното състезание, но все пак успя да завърши, макар и на разочароващата 14-та позиция.

Трети също с изоставане от 37 точки е Ринс, но заради по-малкия си брой победи той е зад Куартараро.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки