Мартин Божилов: Никога не съм работил с толкова млади момчета на едно място

Ще бъде изключително тежък мач с Канада, призна националът на България

Мартин Божилов: Никога не съм работил с толкова млади момчета на едно място

Националът Мартин Божилов е един от най-опитните в селекцията на Джанлоренцо Бленджини за Лигата на нациите. Либерото на ЦСКА даде интервю след загубата от Франция с 0:3, с която "трикольорите" започнаха участието си в шестото издание на турнира. В тази първа седмица "лъвовете" се изправят срещу Франция, Канада, САЩ и Нидерландия в Анталия, Турция.

"Мисля, че като за първи мач и за малкото време, което имахме да се подготвим, и като цяло нов отбор, се представихме прилично в първите два гейма – посочи Божилов. - В третия тръгнахме много лошо. Съперникът направи голяма разлика и не можахме да се противопоставим. Но мисля, че се видяха и хубави моменти. Има много неща, които трябва да направим и обработим, но може би с течение на времето нещата ще се получат"

Към момента Божилов е най-възрастният в състава на България със своите 36 години.

"Да ви кажа честно е доста интересно, защото никога не съм работил с толкова млади момчета на едно място. За мен е едно предизвикателство. С каквото мога да бъда полезен на отбора, ще го направя и ако мога да помогна, ще бъде добре."

Във втората си битка от VNL "трикольорите" излизат срещу Канада. Българските волейболисти ще имат два дни почивка до срещата, която е в петък (24 май).

"Ще бъде изключително тежък мач с Канада, както беше и с Франция. Канадците са много сериозен отбор, който има голямо израстване. За нас ще бъде поредното сериозно предизвикателство. Ще се опитаме да се противопоставим и ако можем нещо да откраднем, ще бъде добре", завърши Божилов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки