Дембеле най-скъп от новите на "Герена"

Французинът прибрал 35 хиляди лева на ръка за трансфера си

Дембеле най-скъп от новите на "Герена"
Макар че от ръководството на Левски не разкриха финансовите параметри на новите попълнения в отбора, от „Тема Спорт" разбраха какви пари прибират новите на „Герена". Според неофициална информация най-скъпо платеният новопривлечен футболист е нападателят Гара Дембеле.
 
Това не е изненада с оглед класата на французина и фурора, който направи през изминалия сезон с екипа на Локомотив Пловдив. Перлата в състава на сините ще прибира 12 хиляди лева на месец, а освен това, за да премине на „Герена", на футболиста са дадени на ръка 35 хиляди лева.
 
Заплатата на французина обаче зависи от това колко ще играе през сезона. В договора му има клауза, която гласи, че ако отсъства в определен период от мачове, възнаграждението му ще бъде намалено на 8 хиляди лева.
 
На второ място се нарежда привлеченият от Берое защитник Иво Иванов. Бранителят ще се разписва срещу 6500 лева на месец, като освен това на футболиста са били дадени 20 хиляди лева на ръка.
 

Другите две попълнения Дани Младенов и Калин Щърков са далеч по-евтини. Крилото на Пирин ще взима 4 хиляди лева на месец, като отделно от това сумата, която му е дадена предварително, е 10 хиляди лева. Щърков, който дойде от Чавдар Етрополе, пък излиза най-евтин - с 3000 лева на ръка и месечна заплата от 2500 лева. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки