Сензациите в пресата днес: Гонзо остана с вариант "Аз"

И още: "А" група става от 10 отбора?, Херо избра да е директор в Ботев, Левски чака свой от Турция, Фо-Поре се дърпа за нов договор, Петима влязоха в черния списък на Мъри, Славия иска двама от Черноморец

Сензациите в пресата днес: Гонзо остана с вариант "Аз"

Сензациите в пресата на 10 май 2014г.:

"Меридиан мач": Гонзо остана с вариант "Аз"

Провалът на акция ..Мъри" постави в патова ситуация бъдещия директор на Левски Георги Иванов. Гонзо няма реален вариант №2 за нов треньор от лятото. Така той е изправен пред една сериозна възможност и тя е да назна­чи самия себе си на поста. С други думи Гладиатора ще трябва отново да се нагърби с огромната отговорност да бъде едновременно треньор и директор. Гонзо обаче няма желание да се озовава в тази изключително тежка пози­ция. Заради това той направи вчера последен опит да при­вика Димитър Димитров на ."Герена".

Двамата се срещна­ха, за да обсъдят евентуална съвместна работа в Левски. Разговорът приключи късно снощи.

Според информация на "Меридиан Мач" шансът Херо да поеме Левски е около 10 процента. Той е толкова ни­сък по две причини - Димит­ров има лекарска забрана да бъде треньор от новия сезон, а освен това в сряда приел офертата да е директор на Ботев (Пд).

"Меридиан мач": Няма пари за наставник от чужбина


Левски няма пари за треньор от чужбина. Това ограничава избора на Георги Иванов единствено на родния пазар. Иначе Гонзо е получил няколко оферти да вземе наставник от Сърбия и Чехия, но към днешна дата клубът не може да плаща по 30-40 хиляди евро за легионер и щаба му. 

Още повече чужденецът ще се нуждае от по-дълъг период за адаптация, а последните примери показаха, че това е пагубно за Левски.

"Меридиан мач": Херо избра да е директор в Ботев


Шансът Димитър Димитров-Херо да стане треньор на Левски е около 10 процента. "Меридиан мач" научи, че треньорът на Черноморец вече е приел да работи със Станимир Стоилов в Ботев (Пд). Той ще замени Александър Александров-Кривия на поста спортен директор. Херо вече е казал "да" на мажоритарния собственик на Ботев (Пд) Цветан Василев.

"Тема спорт": Макаби Нетания взима Старокин


Универсалният футбо­лист на Левски Орлин Старокин е npeg тран­сфер в Макаби Нетаня, твърдят медиите в Израел. Според местните издания лидерът във втора дивизия, който от новия сезон се за­връща в елита, е имал инте­рес и към халфа на Ботев Пловдив Георги Сърмов. Ти­мът обаче се е отказал от него и е насочил всичките си усилия към подписването на договор с играча на сините. Старокин е бил наблюдаван в няколко двубоя този сезон и е бил одобрен от скаути­те. Освен това контрак­тът на Орлин с Левски изти­ча през юни и той става свободен агент.

"Труд": Левски чака свой от Турция


"Левски" очаква Николай Димитров. Договорът на Хичо с турския "Болуспор" изтича. Крилото има оферта да се завърне в родния си клуб. Ники бе част тима, стигнал четвъртфинал за Купата на УЕФА и групите на Шампионската лига преди 8 г.

"Тема спорт": "А" група става от 10 отбора?


А група може да оста­не от 10 отбора за но­вия сезон. По наредба през 2014/15 година елитът трябва де е от 12 тима. До намаляване­то е възможно да се стигне, тъй като сигурният на този етап но­вак - Марек, е с висящ лиценз. Първо, дупнични нямат стадион за А група и второ, са без подсигурено финансира­не. Същото е положени­ето и с други два от кандидатите за промо­ция - Хасково и Добруджа. Единствено Монта­на няма да има проблем с лиценза и при евенту­ално влизане може да обърка сметките за елитна дивизия от 10 клуба. При положение че А група е съставена от 10 тима, тогава те ще играят четири пъти по­между си в 36 кръга.

В същото време ста­на ясно, че Б група твър­до остава една. вариантът да бъде разделе­на на две отпада. Вто­рата дивизия ще е от 16 тима, като в нея ня­ма да има дублиращи състави, каквато идея лансираха от Лудогорец.

"Меридиан мач": Фо-Поре се дърпа за нов договор


Френският защит­ник Жереми Фо-Поре се дърпа за нов договор с ЦСКА. Досегашни­ят контракт на бека изтича през лятото и преговорите за подновяването му са зациклили. Ше­фовете на „армей­ците" са му пред­ложили по-добри условия, но Фо-По­ре иска повече па­ри. Според източ­ници на „Меридиан Мач" френският за­щитник вече си е намерил нов отбор и затова се мръщи на офертата от ЦСКА.

Преговори вървят и с мениджъри­те на Омар Косоко. Двете страни все още не са постигна­ли договореност. Все пак шансовете Косоко да остане на „Армията" на този етап изглеж­дат големи.

ЦСКА има резервен вариант, в случай че на­падателят от Бенин си тръгне. Стойчо е хвърлил око на Ма­пуку от Берое. За­сега „червените" не са предприемали офанзива за евенту­алното му привли­чане. ЦСКА вече си осигури едно ново попълнение в лице­то на Маркиньос.

"Меридиан мач": Треньорите пак без пари, платиха 280 бона на БТК


ЦСКА продължават да стоят без заплати от декември. Вчера Стойчо и неговият щаб чакаха да им бъ­де преведена по една заплата. За съжале­ние за пореден път те са останали разочаровани, когато са направили справка на банкомат. Футбо­листите водят с по три възнаграждения своите ръководите­ли. Лупи бил поел ангажимент към Стойчо Младенов, но въпреки това нищо не се е случило.

Според запознати 260 000 лева са би­ли осигурени от То­мов за заплати на играчите и текущи плащания. Дългът към БТК е изчис­тен, наследен в раз­мер на 280 000 ле­ва. Направени са плащания по посока на НАП - Пловдив, по прехвърлено за­дължение "на Локо­мотив Пловдив, па­ри по дълг получи ЧЕЗ.

"Меридиан мач": Петима влязоха в черния списък на Мъри


Петима фут­болисти на Ботев (Пд) .са попадна­ли в черния списък на старши треньора Станимир Стоилов след тежката загуба от Литекс в Ловеч с 0:3. След края на се­зона най-вероятно Димитър Везалов, Ромарио Кортзорг, Луис Педро, Георги Сърмов и Алесандру Бенга ще разтрогнат договорите си с „жълто-черните". На играчите им бе даден достатъчно шанс, но след показаното на терена не доказват пред Мъри, че заслу­жават да продължат кариерата си при „ка­нарчетата". Мачът с ЦСКА може да се окаже последната възможност за някои от тях да на­карат специа­листа да преосмисли вече назрялото решение.

Вече е коментирано, че на други петима футболисти, в лицето на Иван Цвет­ков, Йордан Христов, Веселин Минев, Артур и Сивард Спрокел, контрактите им изтичат, което значи, че Ботев (Пд) от­ново ще сглобява по­не половин отбор.

"Тема спорт": Стоилов иска двама от Звезда


Стоилов е насочил поглед към играчи на сръбския гранд Цървена звезда. Звездашите са първи в първенство­то, но имат проблем с финансите и са склонни да про­дават най-добрите си игра­чи. Скаути на Ботев вече са наблюдавали състезатели на червено-белите, включител­но и в дербито с Партизан на ЮНА. Постът, на който Станимир Стоилов задължи­телно иска да подсили тима,

е този на ляв бек. В момента за него той разполага един­ствено с Веселин Минев. Спе­циалистът е харесал двама футболисти от сръбския тим.

"Тема спорт": Турци следят Доре


Елитен турски клуб проя­вява интерес към напада­теля на Ботев Пд Феребори Доре. Той пристигна през зимата от Румъния и бързо се превърна в основен играч в схемата на Станимир Стоилов. Доре се отличава с добра бързина и отлична техника за ръста си, което го прави много търсен на пазара. Въпреки това обаче Ботев трудно ще се разде­ли с него, след като стана ясно, че и през това лято отборът ще играе в евро­пейските клубни турнири. Според запознати Доре е ис­кан от Сивасспор. Преди време там игра друг напа­дател на канарчетата -Иван Цветков.

Очаква се емисари на въп­росния клуб да следят изя­вите на нападателя на фи­нала от турнира за Купата на България срещу Лудого­рец на 15 май. Говори се за интерес към Доре и от френски клубове.

"Тема спорт": Литекс се колебае за Славчев и Попов


Ръководството на Литекс се колебае какво да прави с двама от основните си футболисти - да ги задържи за участието в Лига Европа, или да ги продаде. Става въпрос за халфа Симеон Славчев и дес­ния бек Страхил Попов, финансовият директор на ловчанлии Величко Дихонов обяви след успеха над Ботев Пловдив с 3:0, че на този етап към двамата има сериозен ин­терес от чужбина, но не и оферти.

По-голяма е вероятността те да останат и при евенту­ално ранно отпадане за Лига Европа да бъдат продадени. Трансферният прозорец зат­варя на 31 август. Ако дотогава ловчанлии са приключили с евроучастието си, то Слав­чев и Попов почти сигурно ще напуснат тима.

"Тема спорт": Диего Фераресо готов да остане в Локо (Пд)


Защитникът на Локомотив Пловдив Диего Фераресо е го­тов да остане, сти­га да има гаранции, че    отборът    ще продължи да е сред факторите у нас и през следващото първенство. Брази­лецът има предложения от Турция и Втора Бундеслига в Германия. Засега обаче той е раздвоен дали да остане на "Лаута" или да заиграе зад граница.

Диего, който нас­коро взе български паспорт, не бил склонен да премина­ва в друг наш тим, тъй      като се чувствал най-добре в Локомотив Плов див. Договорът му с черно-белите е до зи­мата.

"Тема спорт": Славия иска двама от Черноморец


Славия проявява сериозен интерес към двама футболисти на Черноморец, разбра "Тема Спорт". Става въпрос за вътрешния халф Лъчезар Балтанов и левия бек Крум Стоянов. Белите вече са влезли в контакт с играчите чи­ито договори с акулите из­тичат през лятото, след ка­то тимът изпадна в Б група.

Битката за Балтанов оба­че ще е доста сериозна. Юно­шата на Левски е желан от родния му клуб и от Локомо­тив София. Полузащитникът ще е един от най-конверти­руемите играчи на пазара у нас в следващия месец. Той за­писа през сезона дотук 29 ма­ча и 6 гола за бургазлии в А група.
Ботев (Пд) уреди защитник след 4 месеца мъки

Диабате ще може да играе от новия сезон

Ботев (Пловдив) с голяма изненада за феновете си

Привърениците ще могат да се снимат с купата

Балтанов с бенефис за Ботев (Пд), става помощник-треньор

Елате на стадиона в понеделник, зоват от клуба

Попето: Ботев ще бъде последният клуб в кариерата ми

Капитанът на "канарчетата" даде обширно интервю

Героят за Ботев Пд със силни думи за треньора си

Керкез е най-доброто нещо, което се е случвало за тези 3 години

Край! Свършиха билетите за Ботев - ЦСКА

Пълен стадион за днешния реванш в Пловдив

Керкез: Липсваше ни концентрация, но трябва да вдигнем главите

Треньорът на Ботев (Пловдив) не бе никак доволен след загубата от Славия

Славия изненада неприятно Ботев (Пловдив) на "Колежа"(ВИДЕО)

Галин Иванов вкара победното попадение в срещата

Французи и белгийски искат талант на Ботев (Пд)

Кристиан Нвачукву е следен от чужбина

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки