Ботев (Пловдив) се прибра от Австрия, подготвен „добре” и чакащ „с нетърпение” мачовете от Лига Европа+ ВИДЕО

"Канарчетата" са заредени с оптимизъм и мислят за футбол, въпреки катаклизмите в КТБ

Ботев (Пловдив) се прибра от Австрия, подготвен „добре” и чакащ „с нетърпение” мачовете от Лига Европа+ ВИДЕО
Финалистът за Купата на България Ботев (Пловдив) се прибра от Австрия, където изкара двуседмичен лагер, в очакване на утрешния жребий за Лига Европа, предаде репортер на Novsport.com. „Канарчетата” кацнаха на аерогара София този следобед, като трябваше да изчакат около половин час закъснелия им автобус, който да ги закара в Пловдив.
 
На фона на катаклизмите в КТБ, основен спонсор на Ботев, и политическите скандали със собственика им Цветан Василев, „жълто-черните” мислят само за футбол и предстоящите мачове в европейските клубни турнири. Първият им двубой е на 3 юли, а реваншът - на 10-ти. 
 

 
Старши треньорът Любослав Пенев се е прибрал сутринта с друг полет. Първи от групата на Ботев пък излезе Веселин Минев, който отказа да говори пред насъбралите се репортери и камери с мотива, че се е „изговорил достатъчно”.
 
Пред медиите застана единствено Мариян Огнянов, който изрази оптимизъм.

 
„За нас беше важно да се подготвим добре”, каза той. „Треньорът ще каже дали е доволен от подготовката и нашето състояние в момента.”
 
Той не пожела да прави сравнение между предишния треньор Станимир Стоилов и настоящия Любо Пенев.
 
„Има разлика, защото той е нов, не сме сработили. Няма да правя сравнение. И двамата са много качествени. Надявам се да постигнем успехи с Пенев.”


 

 
25-годишният халф се надява на лек съперник в утрешния жребий за Лига Европа, който започва в 14:00 ч, като Ботев е поставен в първия квалификационен кръг.
 
„Надявам се лесен съперник и да продължим в другата фаза.”
 

 
Единственият футболист, вкарал гол с български отбор в групите на Шампионската лига, се надява Ботев да повтори миналогодишното си представяне в Лига Европа, когато „канарчетата” отпаднаха от Щутгарт в третия квалификационен кръг от общо четири преди групите.
 
„Всичко зависи от нас. Подготвихме се добре, чакаме ги с нетърпение мачовете”, завърши той.
 
Капитанът на Ботев Йордан Христов също отказа изявление.

 
Ботев ще изиграе още две приятелски срещи преди старта на участието си в предварителните кръгове на Лига Европа. В тях „канарчетата” ще срещнат Хасково и младежката формация на клуба до 21 години. Проверките са в петък и събота (27 и 28 юни) на базата в Коматево.
 
До момента „жълто-черните” записаха 4 контролни срещи по време на подготвителния лагер в Австрия. В тях възпитаниците на Любослав Пенев записаха три победи – над Санкт Пьолтен (4:2), Адмира Вакер (3:0) и НК Целе (5:1), и едно равенство – срещу Слован (Братислава) (0:0).



 

В първите два дни от следващата седмица „канарчетата” ще получат почивка. Отборът се събира за първа тренировка в Пловдив в сряда. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки