Телевизията не посмя да ощети Калиакра

bTV Media group е превел 200-те хил. лв. на клубовете, които първоначално им бяха отнети за проваления мач между Калиакра и Левски. Това обяви за Novsport.com благодетелят на Калиакра (Каварна) Цонко Цонев.

Телевизията не посмя да ощети Калиакра
bTV Media group е превел 200-те хил. лв. на клубовете, които първоначално им бяха отнети за проваления мач между Калиакра и Левски. Това обяви за Novsport.com благодетелят на Калиакра (Каварна) Цонко Цонев.
 
В началото на месеца клубовете получиха поредната вноска по ТВ-правата, но със солена глоба, която ги ядоса. Те се събраха с Професионалната лига в сградата на БФС и поставиха ултиматум, че до 8 април трябва да си получат удържаните средства. Впоследствие мачовете от първенството продължиха, което подсказа, че bTV е върнал парите.

Днес това се потвърди. Тимът от Каварна не е бил ощетен, въпреки че Дисциплинарната комисия предложи същият да не получи нито стотинка до края на сезона, когато наложи колосалната глоба от 62 000 лв. на Калиакра.
 
„Въпреки епистоларните им напъни, си получихме парите”, каза за нашата медия Цонев.
 
Президентът на ПФЛ Стефан Капралов съобщи на 5 април, че в БФС е получено писмо от телевизията, което гласи, че неустойката в размер на 200 000 лв. се удържат за несъстоял се мач. "По принцип са два мача. Единият, който не е излъчван, е Черноморец – Сливен и другият е Калиакра – Левски, но този мач се предава от Би Ти Ви Екшън. Ако си спомняте, всички сме го гледали. Даже продължи повече от необходимото време. Предаван ли е мачът или не е предаван?! Предаване на телевизията имаше ли?! Аз ако бях в телевизията, след като няма мач, както се казва, спирам излъчване", коментира тогава Капралов.
 
Novsport.com припомня, че съгласно договора за ТВ-правата на мача между Калиакра и Левски не са били допуснати видео камери на други медии – телевизии и сайтове. Би Ти Ви Екшън е отразила ексклузивно срещата и договорът не е бил нарушен.  
 

Скандалите в Каварна бяха ударили в земята прякото предаване на мачовете от другите първенства. Едно от тях е домакинството на Манчестър Юн на Болтън, в което Бербатов влезе като резерва и спаси "червените дяволи" с първия си гол след месец суша. 

Калиакра взима вратаря на Поморие

Християн Славов е юноша на Нефтохимик и 6 месеца беше резервен вратар на Лудогорец

Левски преотстъпи вратар на Калиакра

"Сините" пращат Димитър Илиев за 1 година край морето, за да се развива

Литекс маха Максим Жьос

Тимът от Ловеч се разбра с Герасим Заков

Нови сигнали от УЕФА за "черно тото" в "А" група

„Замесени са отбори от цялата таблица”, призна изп. дир. на БФС Борислав Попов

Дадоха лиценз на всички отбори от "А" група, но ги поставиха под мониторинг до 30 юли /обновена/

Елитът остава с 16 отбора, засега...

Черноморец обяви 9 контроли за подготвителния етап

До края на месеца тимът ще провежда тренировки в Бургас, след което е предвиден двуседмичен лагер.

Цонко Цонев за Novsport.com: Калиакра взе лиценз за Б група

Отборът от Каварна е изряден и е сигурен участник в единната Б група през новия сезон

Бойко Борисов: Скоро може да има арести за черно тото

Премиерът представи юноша на Левски като "Диего"

Очаквано: Мораеш бе избран за Футболист на футболистите в България (ВИДЕО+СНИМКИ)

Най-добър треньор е Херо, най-добър млад играч Георги Миланов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки