Две телевизии питат за мачовете от "А" група

БФС събира клубовете във вторник, за да обсъждат завеждане на дело срещу Би Ти Ви за неправомерно взетите пари

Две телевизии питат за мачовете от "А" група
Две запитвания от родни телевизии за възможността за излъчване на мачовете от родната „А” група през есента са постъпили във футболния съюз. Конкрет­ни оферти още няма.
 
Във вторник БФС съби­ра представители на клу­бовете от „А" група за ут­очняване на детайли по евентуалното съдебно де­ло срещу Би Ти Ви. Ще се обсъдят точ­ките по писмото, с което медията гло­би и удържа над 1,6 млн. лева от дъл­жимото към футбола по ТВ договора за миналия сезон. Вероятно в съда ще влезе оспорване за 1,3 ми­лиона от тези суми, с които БФС и клубовете претен­дират, че са неправомер­но ощетени.
 
На срещата във вторник ще се обсъдят още веднъж и параметрите, желани от клубовете за евентуален нов контракт. Все пак, сумата в общи линии е някъде около 7,5 милиона лева на сезон. Би Ти Ви засега не отго­варя на поканата от Бо­рислав Михайлов за разговори по точките от писмото.
 

При така­ва дискусия може да се разгледа и доколко е възможно медията да е партньор на футбола при евентуа­лен ТВ договор и за следва­щи години. Повечето клубове на то­зи етап са категорични, че не искат ново обвързване с досегашния притежател на правата. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки