Няма такава лудница!

Прибирайте плажните кърпи, моля! Обявен е код "сигнално жълто"

Няма такава лудница!

Прибирайте плажните кърпи, моля! Обявен е код "сигнално жълто". Да, точно си помислихме, че футболният сезон 2010/11 е приключил, тези дни се оказа, че всичко едва сега започва.

А сега изключете мобилните си телефони и слушайте внимателно: Няма такова първенство! То бива пародия, то бива обърквация, но това тук не прилича на абсолютно нищо.

В периода, когато в канцелариите в цяла Европа мислят за трансфери, а футболистите са запалили джапанките с 200 километра в час в различни неизвестни морски посоки, ние в България тепърва откриваме първо топлата вода, накрая радиото, а вече и колелото.
А на всичкото отгоре тези дни се сетихме, че имаме и национален отбор. Но всичко по реда си.

Онзи ден трябваше да се играе бараж, който да определи един отбор от Б група, който да играе с предпредпоследния от А група за определяне на 16-ия участник в следващия сезон. Майтапът е, че единият отбор от Б група, който взе, че победи, няма право да играе в елитната дивизия, защото си има братче там, а такова футболно съжителство не е разрешено.

Баражът бе анонсиран за предаване по телевизията, но номерът не се получи. Не го гледахме, въпреки че се бяхме наточили. Както и да е, свикнахме с такива неща. Канал 3 обаче ни прави преки свидетели на миговете след баража в Сливен.

Едни хора минават постоянно пред камерите, от време на време някой се спира и дава интервю. Следва празен кадър. После минават голи футболисти с увити около кръста хавлиени кърпи. Картинката става за конкурс "Мистър А група", но ние гледаме отзвук след футболен мач. Идва ред на още едно-две интервюта с преобладаващи отговори "това е футболът" и "дойдохме да играем футбол", след което някакви Байколювци от персонала на стадиона дефилират първо от ляво на дясно и после от дясно на ляво. Спокойно, никой няма да ви открадне колелото!

Продължаваме. Пред камерата се появява хлапе, което носи купа, която е връчена и на двата отбора (!). Миличкото, едва носи ценния трофей, но минава няколко пъти, защото това е неговият звезден миг. После дефилират още няколко човека с хавлии около кръста. От тунела идва и бай ти Весо Маркович, гордо захапал незапалена все още цигара. От едната съблекалня излиза мургав общ работник и се чуди накъде да хване.

Ако сте забравили, това са кадри след плейоф за влизане в А група на милото българско футболно първенство. Като се сетим какви са лъскави баражите на "Уембли", и направо ни идва да отидем в най-близката опера.
Обърквацията обаче тепърва предстои. Пристигат сигнали, че на следващия ден, т.е. четвъртък, не всички клубове от елитната дивизия ще получат лиценз, поради което току-що изиграният бараж в Сливен може да се обезсмисли и трудът на плачещите момчета да си остане там, на стадиона. Към този момент не е ясно нито как ще изглежда А група от следващия сезон, нито колко ще са Б групите, нито с по колко отбора ще са съставени. А началото на новия сезон е след има-няма два месеца.

Такааа. Освен че Пирин е замесен като нередовен клуб, оказва се, мила моя майно льо, че и в Академик София има нещо гнило.
Някъде по това време Нефтохимик и Ботев Пловдив са се надъхали като шиитски бунтовници да получат лиценз за А група на мястото на някой от тези, които са евентуално нередовни.

Вчера, четвъртък, в Благоевград се разиграват последните етюди на сапунения сериал "Всички "обичат" Емил Наков", който се е запънал като Емил Наков на мост и не иска да спаси Пирин. Обещал, че ще джироса акциите на общината. В БФС стоят на телефона и чакат. Наков обаче отнякъде намира факс-хартия и пуска малко такава по посока Община Благоевград и на тази хартия обяснява, че долу в барчето на общината има топла супа, която спешно се нуждае от духане. Целият град се втурва и прави точно това за сметка на ФК Пирин, който е пратен за зелен хайвер. Тоест изваден е от А група, защото документално не отговаря на изискванията.
Академик София по неясни причини се спасява като български пилот в Судан.

Може би ви е интересно какво се случва с Ботев и Нефтохимик? Ами и на тях им е любопитно. Засега (не е ясно колко точно) Ботев си остава в Б група. Нефтохимик не знае къде ще играе.

Някой може би вече си задава въпроса: А кой ще се пусне в А група на мястото на Пирин? Е как кой бе, хора? Не се ли сещате, че БФС може ей така, с едно махане на ръката да измисли следното: Насрочва се още един бараж между третите отбори в класиранията на Б групите. Сблъсъкът ще е Етър и Спартак Пловдив. Ще е, но няма да е. Спартак се отказали, защото се разпаднали. Сменя ги Светкавица. Този бараж обаче не е сигурен.

Дотук добре ли е? Има ли нещо неясно? Който има нещо да пита, да вдигне ръка.
Ако Видима спечели оригиналния бараж с Черноморец Поморие, тогава ще се активира другият, между Етър и Светкавица. Ами футболистите на тези два отбора, ако са по плажовете на Канкун, Малдивите, Сейшелите и разни такива дестинации?
Абе, яяяя, стига толко.

Уфффф, аз се обърках, честно.
А вие гледайте футбол, сънувайте футбол и пийте едно малко.


Желю СТАНКОВ, в-к "Тема Спорт"
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки