Литекс е все по-близо до Лига Европа след велик обрат над Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бьорн Маарс Йонсен наниза хеттрик във вратата на шампионите

Литекс е все по-близо до Лига Европа след велик обрат над Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)
Отборът на Литекс направи изключителен обрат срещу Лудогорец. „Оранжевите” изоставаха с 0:2 на полувремето, но успяха да обърнат шампионите до 4:2 и са все по-близо до класиране в квалификациите за Лига Европа.
 
Тимът на Красимир Балъков събира 54 точки и е на третото място – с равни точки с втория Берое, който победи Ботев (Пловдив) с 2:1 у дома. Литекс обаче има по-лоши показатели от старозагорци и затова остава трети.
 
Бьорн Маарс Йонсен наниза хеттрик за „оранжевите”, а Пауло Регула даде началото на обрата с гол от изключително спорна дузпа. През първата част точни за шампионите бяха Върджил Мисиджан и Марселиньо.

 
Лудогорец бе властелин на терена през първата част и поведе още в шестата минута. Мисиджан се възползва от грешка на Страхил Попов, Кишада не успя да отбележи и удари греда, но при добавката на Мисиджан Литекс нямаше същия късмет.

 
Малко по-късно Мисиджан можеше да оформи и хеттрика си, но в рамките на само две минути нападателят на Лудогорец пропусна две 100-процентови възможности.

 
Бьорн Маарс Йонсен можеше да изравни още през първата част, но след прекрасния си слалом между четирима в зелено, остана сам срещу Чворович, но не успя да намери целта.
 
В самия край на първата част шампионите вкараха и втори гол, с който изглеждаше, че ще си осигурят победата. Отбраната на „оранжевите” отново не бе добре построена, позволи на Кишада да пробие, да намери Марселиньо и бразилецът бе безпомощен със силния си удар.

 
Само четири минути след почивката обаче Литекс намали с гол на Регула от несъществуваща дузпа. Това като че ли даде крила на „оранжевите” и те затвориха Лудогорец в собствената му половина.

 
В 65-ата Йонсен изравни, след като засече с глава центриране на Регула, а само четири по-късно норвежкият нападател направи и пълен обрат. Румен Руменов стреля силно от дистанция, Чворович не се намеси добре и Бьорн Маарс отблизо разстреля стража на шампионите.

 
Подобно на Лудогорец, Литекс нанесе удара си в края на втората част. В 90-ата минута „оранжевите” вкараха четвърти гол във вратата на шампионите и се превърнаха в първия отбор в „А” група, който отбелязва подобно количество попадения във вратата на разградчани. Бьорн Маарс се възползва от добро подаване на Страхил Попов и с точен удар в близкия ъгъл оформи хеттрика си и крайното 4:2.

КЛАСИРАНЕ:

Шампионска Група

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Лудогорец 31 18 8 5 39 62
2 Берое 31 15 9 7 16 54
3 Литекс 31 16 6 9 15 54
4 Локо Сф 31 15 7 9 6 52
5 ЦСКА 31 13 10 8 16 49
6 Ботев Пд 31 12 6 13 1 42

Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

Локо (Пд) и Ботев (Пд) в битка за белгиец от Етър

Карсела следен и от клубове от Унгария и Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки