10 от ЦСКА се пребориха за равенство срещу Локомотив (София), "червените" ще завършат пети (ВИДЕО+СНИМКИ)

Емил Гъргоров прониза "червените", но не се зарадва, Стефан Николич бе изгонен

10 от ЦСКА се пребориха за равенство срещу Локомотив (София), "червените" ще завършат пети (ВИДЕО+СНИМКИ)

Локомотив (София) и ЦСКА стигнаха да равенство в столичното дерби от 31-ия кръг на първенството, което се проведе в квартал „Свобода”. То завърши при резултат 1:1. Така, 31-кратният шампион на България продължава да е без победа през 2015 г. - 12 мач без успех.

 

Голмайстор за „железничарите” стана Емил Гъргоров през второто полувреме. Той вкара красив гол, но не изрази радостта си след това. Точен за „армейците” бе Маркиньос минута преди края на редовното време.

 

Гостите от ЦСКА завършиха двубоя с 10 души, след като нападателят Стефан Николич бе изгонен след два жълти картона през втората част на двубоя.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

 

 

С тази точка, "армейците" изгубиха шансовете си за призовите места в родния шампионат. В крайното класиране те ще завършат на петото място. 

 

 

През първото полувреме на двубоя двата съперника предложиха динамичен, атакуващ и приятен за окото футбол. „Железничарите” и „червените” се постараха да покажат най-доброто от себе си, въпреки тежката ситуация, в която се намират клубовете.

 

Първото по-опасно положение в срещата се случи в 8-ата минута в наказателното поле на Локомотив. Стефан Николич се възползва от суматоха след центриране от корнер и отправи силен удар с десния си крак, но Божидар Митрев плонжира и успя да избие. Малко след това „червените” проведоха много добра атака -  Николич получи топката в пеналта, с глава свали към връхлитащия Марио Бъркляча, който обаче не успя да нанесе достатъчно силен удар и стражът на домакините улови без проблеми.

 

Футболистите на Локо (София) усетиха, че Денис Причиненко и Кристиан Супусепа, които получиха по един жълт картон,  не бяха в най-добрата си форма и проведоха няколко опасни атаки по двете крила. На моменти дори възпитаниците на треньора Васев налагаха и преса в половината на ЦСКА, което създаде немалко грижи за Якуб Дивиш. Гостите се стремяха да изнасят топката с подавания, което позволи на „железничарите” да пресират.

 

Най-чистото положение за първата част за състава на домакините се случи в 28-ата минута. Тогава Том отправи мощен удар по земя извън наказателното поле и топката се отби от лявата греда.

 

Гредата помогна и на Митрев. В 37-ата минута Тунчев засече центриране от корнер, насочи добре топката, ударът затрудни вратаря, който парира, но прати топката в горната греда. Николич се хвърли да направи добавка, но без успех - Ранджелович се намеси и изчисти.

 

Двубоят запази качеството и в началните минути на второто полувреме. След 15 минути игра обаче ЦСКА претърпя тежък удар. Черногорският нападател Стефан Николич получи два жълти картона в рамките на две минути. Първо той удари Марко Ранджелович при борба за топката, а после нанесе удари в главата на Том. Преди да види втория жълт цвят той се сдърпа с Ранджелович, но до нещо по-сериозно не се стигна.

 

Въпреки че останаха с 10 души, „червените” продължиха да атакуват и да търсят пролуки към вратата на Митрев. В 70-ата минута „армейците” бяха много близо да открият резултата – Денис Причиненко засече центриране от корнер и отправи коварен удар с глава, но Митрев показа завиден рефлекс и изби.

 

Все пак численото преимущество на домакините си каза думата. „Железничарите” проведоха добра атака, Гъргоров бе намерен непокрит в наказателното поле, той си спря на гърди, след което нанесе безпощаден удар към Дивиш.

 

Отборът на ЦСКА обаче не се предаде до края и стигна до равенството. В 89-ата минута Крачунов центрира в наказателното поле, там влезлият като резерва Маркиньос игра с глава и не остави никакви шансове на Митрев. До края „червенините” потърсиха пълен обрат, но равенството се запази. 

ОЩЕ СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

Локо (Пд) и Ботев (Пд) в битка за белгиец от Етър

Карсела следен и от клубове от Унгария и Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки