Министър Нейков: Тече двоен наем за стадион „Българска армия”

Министърът поясни, че не е променяна собствеността на земята, която правителството реши да отреди за тренировъчна зала на Българския футболен съюз в „Бояна"

Министър Нейков: Тече двоен наем за стадион „Българска армия”

ЦСКА ще трябва да плати наем за предстоящия рок-концерт на стадион „Българска армия”, защото не е собственик на стадиона. Това заяви министърът на спорта Свилен Нейков в Министерски съвет.

Както е известно, в петък съоръжението ще приеме фестивала "София рокс" с участието на Judas Priest, Whitesnake, Mike & The Mechanics, Saxon и Slade.

„Трябва да установим договорните отношения. Имам обещанието на Димитър Борисов до края на този месец да изчисти задълженията си към Министерството на спорта, за да бъде предаден обектът”, каза министърът.

Нейков заяви, че са информирани всички институции, в момента се събират съгласувателни писма и допълни, че „към ЦСКА няма специално отношение, но от там обещават едни срокове за изплащане на задълженията си, които не се случват и има забавяне във времето”.

„Тече двоен наем на стадиона, който ЦСКА използва. Средствата, които те трябва да изчистят, ще бъдат с двоен наем от октомври миналата година”, съобщи Нейков. Става дума за не по-малко от 500 000 - 600 000 лева.

Министърът поясни, че не е променяна собствеността на земята, която правителството реши да отреди за тренировъчна зала на Българския футболен съюз в „Бояна”.

Тя е публична държавна собственост и всичко сме го направили по закон, каза той. Според министъра, граждани с реституционни претенции се опитват да използват случая с решението за строителство на залата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки