Любо Пенев призова за концентрация в реванша срещу Могрен

Наставникът забранил на играчите да мислят за следващия съперник

Любо Пенев призова за концентрация в реванша срещу Могрен
Литекс трябва да се съсредоточи изцяло върху реванша от втория квалификационен кръг на Шампионската лига срещу Могрен, а не да мисли за съперника си в следващата фаза, категоричен е старши треньорът на шампионите Любослав Пенев.

Ако стигне поне до равенство или загуба с 0:1 в мача в Ловеч, Литекс ще се класира за третия предварителен кръг за мач срещу полския Висла (Краков) или латвийския Сконто (Рига).

"Аз съм абсолютно спокоен преди реванша с Могрен. За подценяване не може и дума да става. Предстои ни още един мач, имаме предимство и това е очевадно. Трябва да затворим двубоя във вторник. Не трябва да има подценяване и го обяснявам постоянно на момчетата. Категорично съм забранил на футболистите да мислят за следващия съперник. Мислим изцяло и конректно за мача с Могрен. Нито един друг съперник не ни интересува. Знаем кой би бил той евентуално, но първо трябва да свършим своята работа. Затова няма да коментирам и жребия за третия кръг. Има неща, които трябва да коригираме от първия мач с Могрен. Трябва да изчистим грешките. Може би ще има промени в състава, но това ще стане ясно преди мача, защото до тогава има няколко дни. Имаме предимство и се надяваме да отстраним Могрен с хубава игра на реванша", заяви Пенев.

В първия мач срещу Могрен, спечелен от Литекс с 2:1 като гост, Любослав Пенев не включи в групата Александър Барт и Деян Джерманович, а за сметка на това официални дебюти записаха Роберт Марио Флорес, Тиаго Мирасема и Селио Кодо. Наставникът на Литекс обясни хода си с това, че групата може да бъде съставена от едва 18 човека и все някой трябва да отпадне от нея.

"Те са футболисти на Литекс. Групата за всеки мач не може да бъде повече от 18 човека, а ние имаме 26 футболисти, така че 7-8 трябва да отпаднат. Това е нещо нормално. Доволен съм от новите футболисти, момчетата се стараят. Пожелавам им само по-бърза адаптация и по-скоро да покажат истинските си качества", каза още треньорът на шампионите.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки