Поискаха меки наказания за скндала с уредени мачове в Италия

Сагата "Калчоскомесе" продължава да тресе Италия

Поискаха меки наказания за скндала с уредени мачове в Италия

Вторият ден от спортния съдебен процес за уреждане на мачове и незаконни залагания в италианския футбол, известен като "Калчоскомесе" (футболни залагания), продължи днес с пледоарии на адвокатите от защитата.Обвиняеми са 18 клуба и 26 картотекирани състезатели, треньори, президенти и други ръководители.

Засегнатите клубове от серия А са Аталанта Бергамо и Киево Верона, но веронците се измъкнаха с предпроцесуално споразумение. Обвиняеми в серия Б са 3 клуба, в Лига Про (бившата серия С - трети професионален ешелон) - 11 и 2 аматьорски отбора.

Прокурорът на футболната федерация Стефано Палаци оправда прогнозите и поиска меки наказания. Неговият иск за Аталанта е стартиране с минус 7 точки в новия шампионат на серия А. В серия Б за Асколи искът е минус 6 т. и 90 хиляди евро глоба, за Верона и Сасуоло - по 50 хиляди евро глоба.

Най-суров прокурорът се оказа спрямо два отбора от Лига Про, като за Равена поиска изхвърляне в по-долна, вече аматьорска категория и 50 хиляди евро глоба, а за Алесандрия - смъкване на последно място в третия професионален ешелон на калчото.Кристияно Дони, капитан на Аталанта, рискува отнемане за състезателните права за 3 години и 6 месеца, а бившият национал и капитан на Лацио Джузепе Синьори може да се прости завинаги с треньорския си лиценз.

В петък спортният съд се оттегля за вземане на решение, а произнасянето на присъдата се очаква за понеделник в атмосфера на отново измамени очаквания за футболна справедливост. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки