Локомотив (Сф) е аут от Лига Европа след загуба с дузпи от Шльонск Вроцлав (видео+снимки)

Марчо Дафчев и Иво Иванов изпуснаха дузпи за "железничарите"

Локомотив (Сф) е аут от Лига Европа след загуба с дузпи от Шльонск Вроцлав (видео+снимки)
Локомотив София отпадна драматично с 3:4 след изпълнение на дузпи от полския Шльонск Вроцлав в двубой от третия предварителен кръг на турнира Лига Европа.

Двата тима не можаха да си вкарат голове за 210 минути игра в двата мача и така се стигна до рулетката на дузпите, където вратарят на гостите Келемен се превърна в герой. Стражът спаси ударите на Иво Иванов и Марчо Дафчев и разби мечтите на „железничарите” за участие в Лига Европа.

В мача-реванш полският състав отново бе по-добрият на терена, търсеше повече гола, но малшансът и добрите изяви на Валентин Галев повториха сценария от първата среща във Вроцлав и двете нули останаха да светят на таблото на националния стадион в София.

Гостите от Вроцлав бяха по-активният отбор през цялото първо полувреме, но нямаха шанс пред гола. В 17-ата минута Мила стреля хубаво от пряк свободен удар, но Галев се разтегна и изби топката, която щеше да влети в долния му десен ъгъл. След половин час игра Шльонск изпусна 2 отлични шанса наведнъж - първо двама нападатели на поляците се разминаха с топката след добро остро центриране по земя от левия фланг. Броени секунди по-късно последва високо центриране, но Галев улови хладнокръвно удара с глава.

Атаките на "червено-черните" бяха изключително бавни и не затрудняваха с нищо отбраната на Шльонск. Мирза Мешич нямаше подкрепа напред и се принуждаваше да се връща назад или да търси пространство по крилото, което оставяше дупка в атаката на тима и нямаше към кого да се насочват подавания на върха на нападението.

5 минути преди края на първата част гостите изтърваха най-доброто си положение в мача досега. Мила получи отляво на границата на наказателното поле след неразбирателство в защитата на Локомотив, шутира много мощно към Галев, но вратарят изби с една ръка топката, която летеше точно под горната му греда.

През втората част поляците пак започнаха по-активно и изпуснаха още няколко добри шанса. Върбанов беше спасител за Локомотив в 48-ата минута, когато изби с глава пред голлинията на „червено-черните” след удар с глава на нападател.

В 55-ата минута Мирза Мешич можеше да се възползва от едно недоразумение в отбраната на Шльонск и се стигна само до корнер за столичани. В 64-ата имаше нов шанс за Локомотив, но Келемен добре се хвърли и лови топката току пред Мешич. 20 минути преди края „железничарите” не можаха да се възползват от най-чистото си положение. След добро разиграване, Писров центрира отдясно, но Мешич бе блокиран в последния момент.

После дойдоха по-силни минути за гостите. В 76-ата те поискаха дузпа, но съдията не отсъди такава. После Воскамп не можа да засече в празната врата на Галев, който бе преодолян. Локомотив също поиска дузпа, но и техните апели останаха нечути. Лахчев можеше да вкара безценното попадение за българите, но не очакваше топката да стигне до него след корнер на Дафчев и прати кълбото в аут над гредата.

Така мачът влезе в продължения, а двата тима не можаха да си вкарат гол за 210 минути игра в Полша и България. В продълженията на мача и двата отбора можеха да вземат победата, но повече за пропуснатите шансове трябва да съжаляват гостите. Лахчев сложи крак на пътя на топката, която влизаше в мрежата на Локомотив в 103-ата минута. В последната минута на първото полувреме Преслав Йорданов изпусна златен шанс да се разпише, като Келемен спаси удара му.

Василук направи страхотен пропуск за поляците, защото ударът му мина на сантиметри от гредата на Галев. После Дафчев от фаул и Лахчев с глава не успяха за пореден път да вкарат гол в този двубой и при 0:0 двата отбора се запътиха към дузпите.

При 11-метровите наказателни удари футболистите на Шльонск бяха безпогрешни, а Келемен хвана ударите на Иванов и Дафчев, което осигури на гостите радостта от триумфа и продължаването им напред в турнира.

За Локомотив остава горчилката от отпадането без загуба в евротурнирите. Този сезон „червено-черните” записаха 3 ремита и победа в Лига Европа, но това не бе достатъчно и те няма да играят в Европа наесен.
 
Още снимки от мача можете да видите ТУК!
Де Роси: Леверкузен бе по-добър от Рома

Капитанът Пелегрини и голмайсторът Паредес също коментираха отпадането

Шаби Алонсо: Футболистите заслужават требъл

Треньорът на Байер (Леверкузен) коментира рекорда от 49 мача без загуба

Гасперини: Финалът ще е историческо събитие

Вижте какво заяви още треньорът на Аталанта

Велико: Леверкузен пренаписа историята (ВИДЕО)

„Аспирините“ счупиха рекорда на Бенфика с гол в 97-ата минута

Невиждано: Аталанта на финал в Европа (ВИДЕО)

Бергамо ликува след класика над Марсилия

Гасперини: Реваншът с Марсилия е най-важният мач в кариерата ми

Треньорът на Аталанта обяви "историческа" седмица за отбора

ОБЗОР: Байер би Рома в Лига Европа и остана непобеден (ВИДЕО)

Марсилия и Аталанта с 1:1 във Франция

Президентът на Марсилия обеща "ад" за Аталанта на "Велодром"

Пабло Лонгория говори преди полуфинала в Лига Европа

Напрежение в Милан след фиаското в Рим

Фенове търсят сметка на играчите

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки