Адемар: Ще видите истинския ЦСКА срещу Стяуа

Радуканов ще ни каже как да ги бием румънците

Адемар: Ще видите истинския ЦСКА срещу Стяуа

Бразилецът Жуниор Адемар Табарес направи официалния си дебют за ЦСКА в мача с Локомотив София, спечелен от армейците с 2:1. Той замени контузения Румен Трифонов и остана на терена през всичките 90 минути. С левия бек на червените говорим минути след края на дербито в неделя.

 
 
 
Жуниор, ЦСКА започна с победа новото първенство, но накрая трябваше да пазите резултата. Защо се получи така?
- Най-важното бе да спечелим трите точки. Няма как да сме перфектни още 8 първия мач, трябва малко Време. А и все пак играхме столично дерби с Локомотив. Съперникът е добър отбор и набра игрови ритъм след четирите си мача в Лига Европа. ЦСКА трябваше да спечели и го направи. Срещата се разви добре за нас и поведохме рано. При втория гол на Зику може би малко се поуспокоихме, което доведе до попадение в нашата врата. Ще се представим по-добре срещу Черноморец.
 
Дебютира официално за червените. Доволен ли си от представянето си?
- Трябва да питате треньора. Аз дадох каквото можах. Исках де дебютирам успешно и го направих. Радвам се, че това стана още в първия кръг. За мен е лесно, защото нямам нужда от адаптация за разлика от някои други чужденци. Но виждате, че явно и Янис Зику няма - вкара два гола в два мача досега. Когато до себе си имаш такива отлични футболисти като него, като Спас, моя приятел Мишел Платини, Тошко и всички останали, е по-лесно.
 
Защитата обаче сбърка при гола на Локомотив. Голям проблем продължава да бъде играта в отбрана при статични положения и удари от далечно разстояние...
- Да, така е наистина. Аз също съм част от защитата и нося вина. Въпреки този гол мисля, че ЦСКА разполага с едни от най-добрите защитници в България - Бандаловски, Апостол, Костадин Стоянов. Не трябва да се правят големи трагедии от това, че сме допуснали едно попадение.
 
Сега замени контузения Румен Трифонов. Когато
обаче той се възстанови, ти най-вероятно ще се върнеш на резервната скамейка...
- С Румен се разбираме добре и това, че сме конкуренти за поста, не е проблем. Помагаме си, подкрепяме се и който реши Милен Радуканов, той ще играе. Трифонов е добър футболист, но аз също имам качества, щом съм в ЦСКА. Готов съм да помогна винаги когато има нужда от мен. Който и да играе, ще даде всичко за клуба. Важен е ЦСКА, не кой ще е на терена. Аз не се сърдя, когато оставам резерва. При нас отборът е над индивидуалностите.
 
По-спокойни ли сте в защита, когато знаете, че отпред са Спас Делев и Мишел Платини?
- Определено. Двамата са страхотен тандем. Виждате какво става -мач с Литекс за суперкупата, Мишел подава на Спас и гол! На двубоя с Локомотив пак -Платини извежда перфектно Делев и отново гол! Те се разбират само с поглед. Явно този сезон моят сънародник ще подава, а Спас ще бележи, така е тръгнало (смее се). Ние в защита обаче трябва да действаме много съсредоточено и да не грешим, за да не пропиляваме головете аванс, вкарани от Платини, Делев и останалите нападатели.
 
Следиш ли какво се случва в бившия ти отбор Черно
море?
- Знам само, че са били Монтана с 2:0. Радвам се за тях, пазя само добри спомени от хората там, защото те ми дадоха шанс да играя в Европа. Сега Черно море ще бъде домакин на Левски. След като биха един син съперник, трябва да победят и другия, което ще е добре и за ЦСКА. Каквото и да стане обаче.
Левски ще е нашият конкурент за първото място.
 
Ще играете със Стяуа за място в групите на Лига Европа. В Румъния бързо отписаха ЦСКА. Ти какво мислиш по въпроса?
- Нека ни отписват, въобще не ни интересува какво мислят там. Ние знаем възможностите си и не се страхуваме, точно обратното. Аз не знам много за този отбор. Само, че са най-титулувани в страната си, но пък ЦСКА е отборът на България. Треньорът ни знае техния език перфектно и със сигурност ще ги разучи добре. Милен Радуканов ще ни каже как да бием Стяуа и вярвам, че ще ги отстраним. Искам най-вече да вдигна титлата с ЦСКА, но европейските мачове са голяма тръпка за всеки футболист. Ще видите истинското лице на ЦСКА в мачовете с румънците.
 
Съпругата ти Алесандра вече дойде ли при теб в София?
- Да, тук е и много се радвам за това. Подкрепя ме, коментираме мачовете на ЦСКА, като се прибера вкъщи. Тя вече е голяма привърженичка на отбора. Вече съм женен и спокоен мъж. Всичко е наред и мисля само за футбол, само за ЦСКА.
И накрая - какво ще кажеш за феновете на отбора, можеш ли да ги сравниш по темперамент с тези в твоята родина Бразилия?
- Разбира се, те са много запалени. Видяхте, че в Бургас срещу Литекс направо си бяхме домакини. Целият стадион беше в червено. След като вдигнахме купата, хората слязоха на терена, прегръщаха ни, радваха се. Тези моменти се помнят завинаги.

 

Белчев: И за мен това, което се случва е необяснимо

Треньорът на ЦСКА бе доста разочарован

Храбър Крумовград не се даде и на ЦСКА (ВИДЕО)

"Червените" заплашени от бараж за Европа

ЦСКА пусна билетите за Крумовград

"Червените" примемат хита на сезона в събота

Потвърдено: Нов директор и скаутско звено в ЦСКА

„Червените“ търсят президент, не се разбраха с Бербатов

Християн Петров: Боли ни! Това не приляга на ЦСКА!

Бранителят бе много разочарован след загубата от Лудогорец

Белчев: Не отива на ЦСКА да е на второто място

Треньорът на "червените" бе разочарован след загубата от Лудогорец

Окончателно: ЦСКА без каре титуляри, но с Каранга в Разград

Стамен Белчев определи групата за Лудогорец

Матей аут за Лудогорец, пред раздяла с ЦСКА

Капитанът може да е изиграл последния си мач с червената фланелка

ЦСКА готви мащабна селекция, гледа към Испания

„Червените“ търсят подсилване във всички линии

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки