Динамо Загреб изтръпна с 10 души, но влезе в групите (видео)

Малмьо победи хърватите с 2:0 на реванша, но един гол не му стигна за чудо

Динамо Загреб изтръпна с 10 души, но влезе в групите (видео)

Шведският шампион Малмьо спечели с 2:0 реванша срещу Динамо Загреб от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига, но това се оказа недостатъчно за шведите да продължат напред.

Мачът тази вечер се превърна в истински кошмар за хърватския шампион, но той завърши с хепиенд и Динамо ще продължи своята приказка в групите на най-комерсиалния футболен турнир. Това се случи благодарение на комфортната преднина от 4:1, която имаше Динамо след първия мач в Загреб. Така след загуба с 0:2 днес, Динамо спечели сблъсъка с общ резултат 4:3.

За Динамо това е второ участие в групите след историческия триумф през 1998 година, когато Кроация, както се казваше тогава отборът, смачка Партизан с 5:0 на „Максимир” и за първи път игра в тази фаза на турнира.

Днес Малмьо беше много близо до сензацията, но гол не стигна за чудото. Хърватите държаха комфортен резултат от 0:0 до почивката, но всичко за тях се обърка в 50-ата минута , когато Вършалко получи червен картон и остави гостите с 10 души на терена.

Шведите не чакаха втора покана и се възползваха много добре от численото си превъзходство. Фигейредо вкара първия гол за Малмьо 20 минути преди края и това беше лъч надежда за домакините. В 86-ата минута Янсон направи 2:0 и направи мечтата на Малмьо реална. До края обаче Динамо стоически устоя на шведския натиск и ще мери сили с най-добрите в Европа в групите на Шампионската лига.

Малмьо пък ще играе в групите на турнира Лига Европа.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки