Изпаднал във втора дивизия на Турция - титуляр срещу Швейцария

Георги Сърмов ще бъде вторият опорен халф до капитана Стилиян Петров

Изпаднал във втора дивизия на Турция - титуляр срещу Швейцария

Шанс да започне за първи път титуляр от май насам ще има утре вечер Георги Сърмов. Изпадналият във втора турска дивизия с "Касъмпаша" халф ще бъде титуляр за националния отбор на България в европейската квалификация срещу Швейцария.

Мачът на стадион "Санкт Якоб" в Базел започва в 21,30 ч. Двубоят е без значение за нас, тъй като след 0:3 от Англия вече нямаме шанс за финалите в Полша и Украйна догодина.

Сърмов ще бъде вторият опорен халф до капитана Стилиян Петров. Тази двойка изигра второто полувреме срещу англичаните на стадион "Васил Левски", когато не пуснахме все пак гол.

Сърмов не е играл от май, когато завърши сезонът в Турция. Началото на новия бе забавено заради скандалите с уреждане на мачове в комшийското първенство и затова българинът не ритал в официални мачове доста време.

От състава на германския селекционер Лотар Матеус най-вероятно ще отпадне Иван Бандаловски. На почивката в София той бе сменен от Сърмов. Десният бек на ЦСКА игра като халф пред Живко Миланов. След промяната на дясното крило се премести действалият преди това редом със Стилиян Благо Георгиев.

Още една промяна се очаква да направи Матеус за дуела с неговия сънародник Отмар Хицфелд. Тя също бе видяна на националния стадион през втората част срещу Англия.

Вместо Цветан Генков в Базел на върха на атаката ще действа отбелязалият единствените два гола за България през този квалификационен цикъл Ивелин Попов. Мястото му зад нападателя пък ще заеме натурализираният бразилец Маркиньос. "Тук сме, за да изиграем един силен мач.

Проспахме началото на двубоя срещу англичаните, но след това докъм 70-ата мин се представихме добре. Няма как да ни липсва мотивация.

Играчите знаят, че като обличат фланелката на националния отбор, трябва да играят за честта на родината си", сподели Матеус пред швейцарските медии. Те съобщават, че по време на тренировката в неделя вечерта германецът не се е уплашил от проливния дъжд, докато някои от българските футболисти бързали да се скрият в автобуса.

Шльонск с двамата българи направиха важна крачка в битката за титлата (ВИДЕО)

Отборът победи Радомиак с 2:0

Феновете на Апенините избраха Петко Христов за най-добър в Серия Б

Бранителят получи сериозно признание

Георги Русев и Сион са на малка крачица от елита на Швейцари

Тимът на нашенеца с нов успех

Ники Тодоров номиниран за №1 през сезона в Шотландия

Може да гласувате за него

В Турция: Ердоган поздрави Мъри и Гьозтепе

Президентът пожела успех на тима, воден от Стоилов

Георги Костадинов спечели титлата на Кипър с неговия АПОЕЛ (Никозия)(ВИДЕО)

Това се случи по доста любопитен начин

Здравко Димитров с много силен мач при ключов успех на Сакаряспор (ВИДЕО)

Отборът на българина може да спечели промоция

В Гърция: Десподов се контузи, под въпрос е за дербито

Българското крило с травма на тренировка преди мача с Олимпиакос

Георги Русев с победен гол в Швейцария (ВИДЕО)

Българският национал донесе успеха на Сион с 2:1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки