Неделчо Матушев: С момчетата си вярваме, както аз на тях, така и те на мен

"Трудните моменти трябва са преодоляват с воля, характер и здрава работа"

Неделчо Матушев: С момчетата си вярваме, както аз на тях, така и те на мен
Преди утрешния двубой oт петия кръг на  "А" група в Ловеч с Литекс старши треньорът на благоевградския ОФК Пирин Неделчо Матушев заяви на пресконференция, че отборът заминава с амбицията да покаже възможностите си и добра игра и да постигне резултат, който да даде самочувствие на неговите момчета след поредицата от неблагоприятни резултати от началото на първенството.

След четвъртия кръг "орлетата" са на последно място в групата с една спечелена точка и един отбелязан гол до момента.

"Нашите проблеми са единствено в отбелязването на голове”, посочи Матушев и увери, че цялото спортно-техническо ръководство и футболистите работят и заедно търсят решение как да излязат от цялата ситуация. 

„Гледаме псхологически да вдигнем отбора, да бъде по-концентриран, да бъде с по-голямо самочувствие след всичко това, което стана с тези негативни резултати. Защото футболистите наистина влагат много старание. Така премина цялата седмица", каза той.

Сред контузените продължава да е Димитър Благов, Александър Башлиев е също със стари травми. Александър Дюлгеров е получил контузия на мача с Ботев /Пловдив/, която според Матушев не е много сериозна, но не бива да се рискува. Тримата ще отсъстват от състава за двубоя с Литекс, а в групата от 20 души, които днес по обед замина за Ловеч, ще бъде и Емил Виячки. Според старши треньора всички футболисти са титуляри, а кой ще излезе на терена срещу Литекс - това ще се прецени в последния момент.

"Още в началото на първенството, когато имаше и еуфория, аз казах, че очакванията към отбора не трябва да бъдат много големи”, коментира още Неделчо Матушев. 

„Да, трудно ни е, както на мен, така и на футболистите след всичко това, което се случва и отминалата "страстна" седмица с напрежение и писания, които може би целят да развалят микроклимата в отбора и да се създаде едно негативно настроение. Но аз трябва да ви уверя, че ние имаме много здрав колектив. Вярваме си, както аз на момчетата, така и те на мен. Продължаваме да работим, без да търсим оправдания, как да излезем от цялата ситуация. Разбира се, не всичко може да стане, както в България сме свикнали да искаме - от днес за утре."

На този млад отбор по думите на Матушев е нужно време, нужни са му класа, самочувствие и увереност, които очаква да дойдат и с първата победа. За да расте и се развива отборът, точно тези трудни моменти трябва да се преодоляват с характер и воля и здрава работа, убеден е специалистът. Старши треньорът на Пирин отново подчерта, че има пълната подкрепа на клубното ръководство и на хората, които са го поканили да заеме този пост. Всичко между ръководство и футболисти е наред, подчерта той.

"Излизаме утре срещу един от най-силните отбори в групата, каза старши треньорът на "орлетата". Надявам се да изненадаме Литекс с агресията си, с поведението си, с желанието си, с хъса и страстта, с която да играем. Защото Литекс е един много сериозен отбор, доказал се в годините, с далновидна селекция", посочи Матушев.
Локо (София) се събира за първа тренировка в понеделник

Все още няма обаче яснота кой ще изведе тима на заниманието

Спартак (Варна) договори две контроли

Вижте кои са противниците

Симеон Славчев се завръща в efbet Лига?

Халфът може да приключи предсрочно договора си с Виечиста

ОФИЦИАЛНО: Локо Пловдив обяви Любослав Пенев

Официалното представяне на Любослав Пенев пред медиите ще се състои на 17 юни от 17:00 часа

Огромен интерес към капитана на Етър Георги Александров

"Болярите" са готови да разглеждат оферти за него, ако предложенията са достатъчно добри

Локо (Сф) загуби основния си спонсор

Клубът търси рекламодатели, Иван Колев е готов да се върне

Локо (Пд) стартира в понеделник, уреди 4 контроли

Вижте какво съобщиха от "Лаута"

Левски започна подготовка без Фабио Лима

Сираков излгеда първата тренировка

ИСТОРИЧЕСКО: Жена е в ранглистата на съдиите в Efbet лига

Самоков за пръв път има представител сред реферите в елита

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки