В Италия: Затвориха футболно игрище заради богохулници

Кметът решил, че богохулството ще доведе до анатемосване на феновете и предприел превантивните действия

В Италия: Затвориха футболно игрище заради богохулници

Футболното игрище в Монтегрото Терме, на 11 км югозападно от Падуа, което е в непосредствена близост до църквата, беше затворено от кмета Масимо Бордин заради нецензурния език на феновете.

Празничният ден в балнеолечебния град с 11 хиляди жители по традиция е непропорционално разделен между неделната литургия и аматьорското калчо.

Причестените богомолци на излизане от църквата веднага се сблъскват с тълпата тифози, които масово попържат гостуващия тим и реферите.

На италиански език в тази "състезателна" атмосфера най-често се поменуват задните части, семейните мъртъвци и светиите, като не бива пожалено дори името Божие.

Кметът решава, че богохулството може да доведе до официално анатемосване на феновете от църковните власти и предприема превантивни действия.

Футболното игрище е обявено за несъвместимо с храма Господен и на негово място ще се оформи паркова зона с фонтан, който не е подходящ за попържане обект.

Посветени във футболните тайнства обаче твърдят, кръстоносният поход срещу калчото е вдъхновен от тънки кметски сметки да се склони църковната управа да даде изоставения мъжки манастир под наем на общината, която да го използва за социални нужди.

Що се отнася до тифозите, те ще бъдат изнесени на ново общинско футболно игрище, където ще могат свободно да богохулстват в агитка с посетителите на съседната спортна зала.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки