Индзаги настоява да играе за Милан

Заслужавам да играя, феновете също го заслужават, категоричен е Пипо

Индзаги настоява да играе за Милан
Ветеранът в атаката на Милан Филипо Индзаги настоява, че заслужава да получава възможности в състава на италианския шампион. Досега от началото на сезона той остава извън плановете на Масимилиано Алегри.

През лятото Индзаги навърши 38 години. Миналия сезон той пропусна голяма част от победния марш на Милан в Серия „А” заради контузии в коляното, но сега е напълно здрав.

„Целта ми е да се превърна в играча, който бях преди. Заслужавам да играя и феновете го заслужават също. Отделно от това, аз не знам как бих живял без футбол. Аз съм като дете, което иска да играе и да научава още повече”, казва Индзаги пред сп.
“So Foot”.

Бившият играч на Ювентус споделя и кои нападатели в Италия играят в неговия стил: „Без съмнение нападателят, който най-много напомня на мен, е Алберто Джлардино, но Палоски също”, споделя Пипо.

Той не крие и срещу кои защитници изпитва най-големи проблеми и му е трудно да играе: „Най-силните бранители, срещу които съм играл, са Алесандро Неста, Паоло Малдини, Иван Кордоба, Чиро Ферара и Валтер Самуел”.

Милан среща Палермо следващия уикенд, когато се подновява битката в Серия „А”. Индзаги се надява думите му да бъдат чути от неговия треньор и той да получи шанс срещу сицилианците.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки