Фиорентина изпусна Катания у дома след шоу на Йоветич (видео)

Два страхотни гола на черногореца стигнаха само за 2:2, Катания с първа точка на "Артемио Франки" от 1971 година

Фиорентина изпусна Катания у дома след шоу на Йоветич (видео)
Треньорът на Фиорентина Синиша Михайлович не можа да победи бившия си клуб Катания и двата отбора завършиха при 2:2 на „Артемио Франки” в първи мач от 7-ия кръг в италианската Серия „А”.

Статистиката преди мача бе изцяло срещу гостите, които никога не са печелили във Флоренция в елита. Катания дори не бе печелил точка при гостуванията си срещу „виолетовите” от 1971 година насам.

В началото изглеждаше, че традицията ще се спази. Фиорентина вкара при първото си по-сериозно положение пред вратата на противника – Монтоливо отне топката от Кателани, моментално намери Стеван Йоветич и черногорецът с чудесен изстрел от границата на наказателното поле намери далечни долен ъгъл на Катания – 1:0. Гостите бурно оспорваха, акто претендираха за нарушение при намесата на Монтоливо в центъра.

„Виоелтовите” продължиха да натискат, но Маркезе спря бърза контра на Йоветич и Паскуал. Риакардо Монтоливо получи жълт картон и ще пропусне мача с Ювентус през седмицата, а Андухар спаси шутове на Монтоливо и Йоветич.

В края на полувремето Катания изравни след един корнер. Дженаро Делвекио стреля с глава след центрирането от ъглов удар, топката бе спряна, но при добавката Делвекио не сбърка и направи 1:1.

Фиорентина възстанови преднината си след нов фантастичен гол на Стеван Йоветич. Халфът отново прати снаряд от 25 метра и топката се оплете в далечния горен ъгъл на Андухар – 2:1. Секунди по-късно Йоветич можеше да заформи хеттрик, но избра да подава от чиста позиция и сбърка.

Катания успя да вземе точка след хаотично меле пред вратата на домакините. Бариентос стреля с глава, топката мина зад голлинията, но Паскуал изчисти, съдията не отсъди гол и Макси Лопес вкара от няколко метра за 2:2.

В последните минути Синиша Михайлович беше изгонен от пейката на „вилетовите”. В 87-ата минута съдията не даде фаул срещу Йоветич, а наставникът взе топката и я удари в земята крещейки яростно.

Въпреки нервите Фиорентина и Катания завършиха при 2:2. С тази точка отборът от Флоренция събира 9 и е на 9-то място, а Катания има 10 на 7-мото място.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки