Сензациите в пресата днес

ЦСКА продава звездите си, Тасевски се дърпа за нов контракт в Левски, Лудогорец иска Вальо Илиев

Сензациите в пресата днес
Родната преса гъмжи от сензации днес. Според различни слухове ЦСКА ще продава звездите си през зимата, а над 150 дела се водят срещу "армейците" от различни футболисти и институции. В Левски пък основна тема е новият договор на Дарко Тасевски, а Лудогорец продължава да вълнува с амбициозната селекция.

ЦСКА разпродава отбора през зимата, пише "7 дни спорт".

Ръководството на ЦСКА е решило да се раздели с голяма част от звездите си през зимната пауза. Офер­ти има за Жуниор Мораес, Мишел Платини, Янис Зику и Спас Делев, а много от клубовете, които са набелязали играчите, вече са готови с конкретни оферти.
 
На техните места на Ар­мията ще пристигнат нови футболисти, набелязани от Драголюб Симонович. Всички играчи, които ще облекат червения екип през зимната пауза, са одобрени от треньорския щаб.
 
Сериозен интерес към Мораес има от страна на Удинезе. Италианците наблюдаваха от трибуните изявите на Жуниор срещу Миньор. До този момент Мораеш се разписа на три пъти, но показа отлична игра и като централен напа­дател, и когато действаше от втора позиция.
 
Силните игри на Зику също прико­ваха погледите на отбори от родината му и Западна Европа, въпреки че соб­ствениците на ЦСКА ще опитат до последно да го задържат. Мишел Платини е примамван от китайски тим, като досега той от­казваше, но последните събития на Армията могат да го изкушат да приеме.
 
При Спас Делев положе­нието е по-сложно, след като Олимпиакос вече на няколко пъти идва да го гледа, но до трансфер не се стига. Запитвания за бързоногия играч от Ключ има и от Турция, но червените ще го пуснат само при много изгодно предложение.
 
150 дела за пари срещу ЦСКА, допълва пак "7 дни спорт".

Близо 150 дела за не­изплатени задължения са заведени срещу ЦСКА, научи "7 дни спорт". Адвокатът на червените Радостин Василев едва смогва да се подготви за всяко съдебно заседание и да се оправи с документацията по всеки от­делен иск.
 
Срещу ЦСКА са тръгнали различни мениджърски агенции, бивши футболисти и вече напуснали служи­тели на клуба. Самите дела пък са за всичко - от неизплатени комисиони, трансферни суми и тран- шове до заплати.
 
Една от тактиките, които Василев прилага, е да отлага съдебните заседания с различни трикове. По този начин той забавя окончател­ните съдебни решения, а без тях задълженията на клуба остават скрити и не се взимат предвид при разглеждане на лицензионните документи. Освен това без съдебно решение и изпълнителна заповед от ЦСКА не са длъжни да изчистят дълговете си.
 
Сините вкараха шестима в "черния списък", гръмва "Меридиан мач"

Новият треньор на Левски Николай Кос­тов ще трябва да гради почти изцяло нов от­бор, след като стана ясно, че шестима фут­болисти почти сигурно ще напуснат стадион „Георги Аспарухов" през зимната пауза. Дарко Тасевски, Сержиньо Грийн и Дъстли Мюлдер категорично не искат да преподписват договорите си, кои­то изтичат догодина, и ще бъде направено всичко възможно те да бъдат продадени, за да се върне поне част от инвести­раното в тях.

Към македонеца от много време инте­рес проявяват редица руски клубове и най-вече Ростов, където на работа е легендата Христо Стоичков. Бъ­дещите отбори на Грийн и Мюлдер пък най-вероятно ще бъдат от тяхната родина - Холандия. В момента двамата са в може би най-добра форма на „Герена", но за съжа­ление на Левски това няма да донесе никак­ви реални приходи в клубната каса.

Поло­жението с други двама от легионерите - Фредрик Рисп и Тони Калво, е малко по-различно. Контрактите им също изтичат догодина, но Левски ще направи всичко възможно, за да се отърве от високите им заплати още през паузата. Калво получа­ва рекордните 21 000 евро на месец. Рисп също взима немалка надница, а има и чести проблеми с контузии.

Последният, който е „пътник", е опорни­ят халф Даниел Димов . Бившият футбо­лист на Черно мо­ре много рядко по­лучава шанс за изява и най-вероятно ще бъде преотс­тъпен през зимата

Дарко размотава Левски за договор
, пише "7 дни спорт".
 
Македонецът Дарко Тасевски отново си по­каза рогата. След като през лятото мрънкаше за трансфер в чужби­на, сега той отказва да поднови договора си. Дарко е обявил, че ще реши дали да остане на Герена около Нова година.
 
От 1 януари обаче той ще е свободен да води преговори с различни отбори, без да уведомява Левски.
 
Доскоро Тасевски беше категоричен, че няма да преподпише, докато Гонзо е треньор. Сега той искал да добие впечатления от новия наставник, преди да реши какво да прави.
 
Лудогорец иска Вальо Илиев, тръби "Тема Спорт".

Лидерът в А група Лудого­рец подготвя поредния си се­риозен трансферен удар през зимната пауза, разбра "Тема Спорт".

Разградчани искат да прив­лекат в редиците си родния бранител на Стяуа Валентин Илиев. Договорът на централния защитник с гранда от Букурещ е до лятото на 2012 година. Това означава, че през зимата бившият играч на ЦСКА вече ще може свобод­но да преговаря с всеки клуб.

Надеждата  на   ръководството на Лудогорец обаче е да привлече Илиев още на полусезона. Напоследък Вальо играе все по-рядко за Стяуа, а и желанието му е било да се върне в България.

Интересното е, че мени­джър на защитника е аген­тът на халфа на разградчани Емил Гъргоров - Емил Данчев. Бадема и Илиев са много доб­ри приятели още от престоя си на "Армията". По-късно два­мата играха заедно и в Румъ­ния - в Университатя Крайо­ва. Босът на Лудогорец Кирил Домусчиев е в близки отноше­ния с мениджъра на Димитър Бербатов и двамата вече са провели разговори за начина, по който бранителят да се озове в Разград. За завръщането на брани­теля на Стяуа у нас ще съдей­ства и кумът на Гъргоров.

Според запознати на Вальо е било предложено първо да се върне в ЦСКА, но той е обя­вил, че не иска и да чуе за чер­вените. 

Белчев: И за мен това, което се случва е необяснимо

Треньорът на ЦСКА бе доста разочарован

Храбър Крумовград не се даде и на ЦСКА (ВИДЕО)

"Червените" заплашени от бараж за Европа

ЦСКА пусна билетите за Крумовград

"Червените" примемат хита на сезона в събота

Потвърдено: Нов директор и скаутско звено в ЦСКА

„Червените“ търсят президент, не се разбраха с Бербатов

Християн Петров: Боли ни! Това не приляга на ЦСКА!

Бранителят бе много разочарован след загубата от Лудогорец

Белчев: Не отива на ЦСКА да е на второто място

Треньорът на "червените" бе разочарован след загубата от Лудогорец

Окончателно: ЦСКА без каре титуляри, но с Каранга в Разград

Стамен Белчев определи групата за Лудогорец

Матей аут за Лудогорец, пред раздяла с ЦСКА

Капитанът може да е изиграл последния си мач с червената фланелка

ЦСКА готви мащабна селекция, гледа към Испания

„Червените“ търсят подсилване във всички линии

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки