Рууни, Меси и американката Хедър О'Райли сред номинираните за Гол на годината (видео)

Вижте всичките 10 номинирани в класацията на ФИФА, която носи името на Ференц Пушкаш

Рууни, Меси и американката Хедър О'Райли сред номинираните за Гол на годината (видео)

Американската нападателка Хедър О’Райли е единствената жена в класацията на ФИФА за Гол на годината, която носи името на легендарния унгарски футболист Ференц Пушкаш.

 
Сред десетте финалисти са още Уейн Рууни и Лионел Меси.
 
О’Райли бе номинирана за феноменалния й гол от 25 метра срещу Колумбия от първия кръг на Световното първенство за жени през месец юли.
 
Звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни пък е отличен за невероятно красивата задна ножица, с която препарира вратаря на Манчестър Сити Джо Харт на 12 февруари.
 
Лионел Меси намери място в класацията с попадението си в 1/8-финалния мач от Шампионската лига срещу Арсенал на 8 март, когато елегантно копна топката, за да прехвърли Мануел Алмуня.
 
Други номинирани са Джовани Дос Сантос за попадението му с екипа на Мексико срещу САЩ, когато прехвърли по великолепен начин Тим Хауърд във финала на Голд Къп; Звездата на Сантос Неймар за соло изпълнението му срещу Фламенго; Деян Станкович от Интер с неговото воле от 45 метра срещу Шалке в Шампионската лига; Златан Ибрахимович с попадението си срещу Лече от Серия „А” и футболистът на Локерен Бенджамин де Кюлер, който отбеляза красив гол на Брюж.
 
Оставащите два гола от финалните десет са акробатични изпълнения. Едното от тях е на младежкия национал на Мексико Хулио Гомес, който донесе световната титла на своя тим след излючителна задна ножица в последната минута на финала срещу Германия. Защитникът Лизандро Лопес пък също се разписа със задна ножица за своя Арсенал в мача от аржентинското първенство срещу Олимпо.
 
Посетителите на FIFA.com и francefootball.fr могат да гласуват за най-красив гол измежду посочените 10 до 5 декември. Победителят ще бъде обявен на 9 януари на специална церемония.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки