Венци Стефанов призна: Ще преговаряме за Чавдар Янков, Ставрич вече е част от Славия

"Със сигурност ще има промени в Славия, зимната ни селекция ще бъде от 3-4 нови попълнения, които ще са качествени"

Венци Стефанов призна: Ще преговаряме за Чавдар Янков, Ставрич вече е част от Славия

Президентът на Славия Венцислав Стефанов призна, че през зимата „белите” ще се опитат да си върнат юношата Чавдар Янков, а първото им ново попълнение вече е факт, съобщи репортер на Novsport.com.

На стадион „Славия” след паузата ще се подвизава сръбският бранител Милан Ставрич, който досега е играл във втора холандска дивизия и в Пирот, а днес е подписал 17-годишен (според думите на Стефанов) контракт със столичани.

Защитникът има и български корени, тъй като баща му е роден у нас, така че ще има възможност да получи и български паспорт, ако пожелае.

Иначе Венци Стефанов разкри, че е останал доволен от видяното в контролата срещу Рилски спортист днес, приключила с успех 2:1 за „белите”.

„По принцип днес играха юношите и няколко момчета, които дойдоха на Славия. Аз нашите си ги знам, а от тези на проби ми хареса сърбинът (Милан Ставрич), който вече е част от отбора.

Не знам дали ще играем още контроли, тъй като и момчетата от Поморие и Банско също показаха потенциал, така че могат да получат още един шанс за изява.

Ние също имаме добри, млади момчета и затова считам, че заслужено спечелихме”, заяви босът на „белите”, след което разясни ситуацията около зимната селекция на Славия:

„Зимната ни селекция ще бъде от не повече от 3-4 човека, които ще са качествени.

Вратата на стадион „Славия” винаги ще бъде отворена за Чавдар Янков и за Гошо Петков, както и за Райс М’Боли, понеже те са си наши момчета.

Проблемът при Чавдар е, че той все още има действащ договор и ситуацията е доста сложна, но ще се водят преговори в тази насока.

Положението при Гошо Петков е сходно, понеже той също е обвързан с контракт, но аз лично бих приветствал едно евентуално негово завръщане.

Със сигурност обаче ще има промени в Славия. Ще се разделим с доста футболисти, може би с 30-35 играча, но първо трябва да видя парите на масата, а не само да се говори за интерес, тъй като и аз имам много интереси…”, коментира в типичния си стил Венци Стефанов, след което коментира приключилият есенен полусезон в родната „А” футболна група:

„Не съм голям специалист, за да давам оценки на шампионата, но имаше интересни мачове и една изненада – Лудогорец, която за нас не бе много приятна.

Съдийството също се подобри и нещата тръгнаха лека-полека в правилната посока. С оглед на финансовата ситуация считам, че повечето отбори, които останат, ще свият бюджетите си.

Положението за всички клубове е тежко и не е нормално да се бавят заплати с по 4-5 месеца, а после да искаме добра игра. Затова всички ръководства и отбори трябва ясно да обявят какво точно изискват от своите състезатели и докъде им се простират възможностите.

Нашата цел е да играем за победа във всеки мач и догодина да участваме в Лига Европа”, допълни чичо Венци, след което коментира и скандала около съдийството в последния мач на тима от „А” група, игран в София на рождения му ден и завършил с реми 1:1 срещу гостуващия Черно море след спорна дузпа:

„Не знам защо от Черно море толкова много врещят. Във Варна всеки двубой се играе на кило кръв и метър кожа, а тук, при едно нормално съдийство, те правят драми. Аз, ако съм рефер, още в 15-ата минута ще гоня по двама-трима техни футболисти, защото има разлика между мъжката игра и грубостта.

Така, че каквото повикало – такова се обадило. Знам, че има доста хора в нашия футбол, които се занимават с нелегални залози, а някои от реферите също правят грешки в определена посока, но не разбирам претенциите на варненци.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки