Дошлият на проби в Левски се води „трайно безработен"

В последната година и половина той отчаяно се опитва да се докаже и да си заслужи професионален договор

Дошлият на проби в Левски се води „трайно безработен"

Пристигналият на проби на Герена 22-годишен нападател от камерунски произход Санти Нгом е в графата "трайно безработни" по стандартите на синдиката на професионалните играчи във франция (UNPF). В последната година и половина той отчаяно се опитва да се докаже и да си заслужи професионален договор. Такъв обаче до момента не му е предложил нито един клуб. Преследван е и от малшанс.

 

Така например през 2013-а той пристига в германския Кемниц, но контузия в глезена му пречи да демонстрира качествата си пред треньора Карстен Хайне. Налага се да дойде на повторни проби в края на трансферния период и дори участва в контрола, но си тръгва отново без нищо черно на бяло. През лятото на 2014 година Санти Нгом се пуска на турнир за безработни футболисти в Лис, където се събират доста негови събратя по съдба и играят контролни мачове с идеята да се харесат на съгледвачи. Преди да дойде на проби 8 Пирин, откъдето бе отпратен, Нгом е карал проби във втородибизионния белгийски Серанг. Той е бил там преди месец - тренирал е повече от седмица с тима, играл е и в спаринг срещу Стандард Лиеж. Но пак не е успял да си заслужи контракт, отбелязва вестник "Тема спорт".

 

До момента той е играл само за вторите отбори на Гинган, Лъо Ман и ПСЖ, които са в четвърта френска лига. През месец май е бил тестван за кратко от Ланс.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки