Феновете на Спартак Пд към кмета: Мерете с еднакъв аршин

Те са недоволни, че общината обръща внимание на другите клубове под тепетата, но пропуска техния

Феновете на Спартак Пд към кмета: Мерете с еднакъв аршин

Феновете на Спартак Пд излязоха с отворено писмо до кмета на града Иван Тотев, публикувано на официалния сайт spartakpd.info. Те са недоволни, че общината обръща внимание на другите клубове под тепетата, но пропуска техния.

 

"Г-н градоначалник, хубаво искате да направите нещо за спортните бази в град Пловдив и по-конкретно за тези на футболните клубове, но мерете с еднакъв аршин за малки и големи (макар че преди години Спартак е бил един от грандовете на Пловдив и България). За какво иде реч в нашето обръщение към Вас: Преди няколко дни, още преди да Ви изберат за кмет - втори мандат, дадохте заявка, че ще направите стадиона на Марица по европейски стандарти с обяснението, че това е единственият стадион в Пловдив, който е общинска собственост - много хубаво и похвално. На 16 ноември Вие заявихте, че сте обсъдили с ръководството на Локомотив плановете за реконструкция на техния стадион и най-вероятно ще дадете базата на клуба на концесия за 30 г. - също много хубаво и похвално. В същия ден отново Вие заявихте, че ще поканите ръководството на Ботев на среща за бъдещето на cт. "Хр. Ботев", който е даден на концесия, но строителни дейности в момента не се извършват - отново похвално, че има мисъл за напредък и помощ от властта. И ето сега идва основният момент в нашите редове: Не пропускате ли някого в тази картинка??? Да, точно, само Спартак липсва, някогашен шампион на страната по футбол! С база почти на "пъпа на Пловдив", която в момента е в окаяно състояние. Наистина стадионът е даден на концесия преди години, но към момента тя е стопирана. Вие знаете защо. И въпреки че сигурно има неуредици по договора, беше редно от Ваша страна да поискате среща и за бъдещето на стадион "Тодор Диев". Тук е вашата роля, дайте малко "тласък" на администрацията си да задвижи нещата, а Вие се срещнете освен с представители на Локомотив и Ботев и с такива на друг любим отбор на Пловдив - Спартак. Вярваме, че ще вземете правилното решение и ще се вслушате в нашите думи. Нека да няма двоен аршин и пловдивският спорт да върви напред!!!"

 

Зад отвореното писмо застават: фенклуб "Тодор Диев", Инициативен комитет за спасение на ФК Спартак Пд, клуб на привържениците "Спартак" и фракция "Гладиаторите".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки