Живко номиниран за десен бек на полусезона в Румъния

На трето място е нашият Живко Миланов с 1923 т., изпреварвайки с над 100 пункта шампиона на Румъния Корнел Ръпъ от Оцелул

Живко номиниран за десен бек на полусезона в Румъния

В началото на 2012 г. румънският вестник „Проспорт" обяви временните резултати в своята класация за футболист на есенния полусезон. Лидер в подреждането е съотборникът на Живко Миланов във Васлуй Лучиан Сънмъртян с 2625 точки, следван от Уесли (също от Васлуй) с 2562. Третото място е за бившия играч на ЦСКА Даниел Панку, който има в актива си 2533 пункта. Класацията, която се явява румънският еквивалент на организирания от „Меридиан Мач".

 

„Топспринт", излъчи и своята идеална 11 -орка на база на резултатите в нея. Без съмнение набиващ се на очи е фактът, че единственият румънски представител в евротурнирите напролет Стяуа няма нито един представител в нея. Ето и идеалния отбор на румънската Лига 1, сполучливо наречен от Prosport „11 звезди без „стелисти".

 

Вратар - Силвиу Лунг - младши (Астра)
 
Синът на легендарния румънски национал спечели тази позиция в солидна конкуренция, след като всеки един от първите петима вратари надмина границата от 2000 точки. На второ място остана Кристиан Бългръ-дян от Динамо Букурещ, а трети е Дънуц Коман от Рапид Б. Националът Чиприан Тътъ-рушану от Стяуа дори не попадна в челната петица.
 
Десен бек - Овидиу Мариус Михалаие (Астра)
 
Миналият през култовия Оксер Лугой играч успя да изпревари за тази позиция Сърджан Лукин от Динамо Б със 76 точки. На трето място е нашият Живко Миланов с 1923 т., изпреварвайки с над 100 пункта шампиона на Румъния Корнел Ръпъ от Оцелул.
 
Централни - Козмин Моци (Динамо Б) Павол фаркаш (Васлуй)
 
Перфектната централна двойка, тъй като и двамата страдат от липсата на равностоен съотборник на този пост. Всъщност единственият отбор с двама централни защитници в класацията е шампионът Оцелул - капитанът Серджу Костин (2000 т.) и Милан Перендия (2066 г.).
Ляв бек Неманя Милисавлевич (Васлуй)
 
Въпреки че през повечето мачове се изявява като ляво крило, сърбинът получи признание за действията си в дефанзивен план. Той изпревари с едва 9 точки Адриан Сълъгяну от Васлуй. Приятната изненада сред номинираните е Помпилиу Стойка от Астра.
 
Дефанзивен - халф Габриел Мурешан (ЧфРКлуж)
 
Въпреки че не започна сезона по най-добрия начин, Мурешан все по-често започва да напомня за себе си със силната си физика и изстрели от далечно разстояние. Именно в последния аспект той превъзхожда може би най-големия си съперник на този пост -Джакариджа Коне от Динамо Б, останал изненадващо трети. Десен халф Александру Чиичу (Брашов)
 
Въпреки че вече подписа договор със Стяуа, 22-годишният талант дължи попадането си в класацията със силните си изяви с екипа на Брашов през есента. Техника на висока скорост и добър поглед върху играта са основните му козове, които застави Джиджи Бекали да развърже кесията. Негови подгласници са Ренан от ЧФР Клуж и Лауренциу Рус от Динамо Б.
 
Вътрешен халф - Уесли (Васлуй) - най-добрият чужденец в Лига 1 и през тази есен показа защо е и най-скъпо платеният играч в първенството със серия от важни голове. Съотборникът на Живко Миланов остави зад гърба си Пабло Брандан от Стяуа и Каталин Мунтяну от Динамо Б.
 
Ляв халф -  Лучиан Сънмъртян (Васлуй) - халф мечта, притежаващ невероятна координация, футболен интелект, визия и чувство за свободното пространство. Не случайно остави най-близкия си преследвач Даниел Стана на над 500 точки от себе си.
 
Нападатели - Даниел Панку (Рашщ Б) Мариус Никулае (Динамо Б)
 
Докато наличието на голмайстора на полусезона Никулае е задължително, то бившият играч на ЦСКА Даниел Панку е определян като най-голямата изненада в класацията от „Проспорт". Важните му голове го поставиха в класацията пред утвърдени реализатори като Адаилтон от Васлуй и Йонел Данчулеску от Динамо Б.
Шльонск с двамата българи направиха важна крачка в битката за титлата (ВИДЕО)

Отборът победи Радомиак с 2:0

Феновете на Апенините избраха Петко Христов за най-добър в Серия Б

Бранителят получи сериозно признание

Георги Русев и Сион са на малка крачица от елита на Швейцари

Тимът на нашенеца с нов успех

Ники Тодоров номиниран за №1 през сезона в Шотландия

Може да гласувате за него

В Турция: Ердоган поздрави Мъри и Гьозтепе

Президентът пожела успех на тима, воден от Стоилов

Георги Костадинов спечели титлата на Кипър с неговия АПОЕЛ (Никозия)(ВИДЕО)

Това се случи по доста любопитен начин

Здравко Димитров с много силен мач при ключов успех на Сакаряспор (ВИДЕО)

Отборът на българина може да спечели промоция

В Гърция: Десподов се контузи, под въпрос е за дербито

Българското крило с травма на тренировка преди мача с Олимпиакос

Георги Русев с победен гол в Швейцария (ВИДЕО)

Българският национал донесе успеха на Сион с 2:1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки