Коста Янев е сигурно ново попълнение на ЦСКА

Главната роля за завръщането на Янев в Борисовата градина е изиграл Дуци Симонович

Коста Янев е сигурно ново попълнение на ЦСКА
Коста Янев със сигурност ще играе в ЦСКА през пролетта, научи Novsport.com. Днес халфът се появи за медицински прегледи в клиниката в Дианабад. Главната роля за завръщането на Янев в Борисовата градина е изиграл Дуци Симонович. Той е навил халфа да заиграе отново на „Армията”.
 
Роден е на 21 юли 1983 г. в Бургас. За последно Янев бе част от отбора на ПФК Локомотив (София), където премина през месец юли 2011 г. Преди да подпише с железничарите, Янев е играл за Поморие, Нафтекс (Бургас), Черноморец (Бургас), ОФК Сливен 2000 и ЦСКА. При червените беше между 2009 и 2011 г., като записа 32 мача и отбеляза 1 гол – при победата с 3:0 над Берое на 15 август 2009.
 
За националния отбор на България има 3 мача, без да вкара гол. Прави дебюта си през 2008 г. при селекционера Пламен Марков за контролата срещу Сърбия.  
 
Той имаше предложение да играе във втородивизионния гръцки Пансерайкос, но е пожелал да остане при семейството си в България. Полузащитникът е в отлични отношения с Дуци Симонович, който е настоял той отново да играе в ЦСКА, за да засили конкуренцията в халфовата линия на отбора. Двамата се познават чудесно от взаимния им престой в Сливен между 2008 и 2009 г.
 

И докато Янев вече е обвързан с „червените”, то мароканците Секур и Хадад ще изкарат пробен период. Други нови в ЦСКА засега не се очертават, но ще дойдат чужденци на лагера на тима в Гърция.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки