Хубчев с една промяна за Черно море

Никола Спасов без трима основни играчи, Клок се връща в състава

Хубчев с една промяна за Черно море
"Черно море" ще има трудната задача днес при гостуването си на "Берое", срещу който ще трябва да продължи защитата на Купата на България. Двубоят под Аязмото противопоставя един срещу друг настоящия носител на трофея срещу победителя от изданието на надпреварата през 2013 година. Любопитен факт е, че и двата отбора победиха "Левски", за да вдигнат купата.
 
Преди сблъсъка в Стара Загора проблемите пред треньора на варненци Никола Спасов изглеждат доста по-сериозни в сравнение с тези на Петър Хубчев. Моряците ще бъдат лишени от услугите на наказания Мехди Бурабия, както и на контузените Жиньо и Стефан Станчев. Последният е с комоцио след сблъсъка с "Пирин". Жиньо пък отпадна от състава, тъй като не успя да издържи фитнес теста. Преди гостуването в Стара Загора варненци бяха на лагер в столичния комплекс "Царско село", където бяха отседнали и преди двубоя с Орлетата за първенство. Холандецът Марк Клок, който до скоро лекуваше контузия, вече е възстановен напълно и се очаква да започне като титуляр под Аязмото.


Най-големият проблем пред наставника на "Берое" Петър Хубчев е отсъствието на основния халф Игор Джоман. Той е наказан заради натрупани жълти картони и няма да може да помогне на своите съотборници в битката с "Черно море". Джоман ще бъде заместен от Георги Динков. В щаба на старозагорци са наясно с важността на двубоя, а надеждите са им свързани с това, напролет отборът да продължи участието си в надпреварата. В предишния етап за Купата на България "Черно море" отстрани "Вихър" (Строево) с 5:0, а "Берое" се справи с "Банско" с 3:1. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки