Сензациите в пресата днес: Коце Маца върти черното тото

Гръцки журналист разкри уговорените мачове

Сензациите в пресата днес: Коце Маца върти черното тото
България е на път отново да се прочуе по света по не много приятен начин. Избухна поредния скандал около родния футбол.

Коце Маца върти черното тото, тръби "Меридиан мач" от челната си страница.

Поредният уни­кален скандал с българско участие гръм­на вчера. Гръцкият журналист Кириакос Томаидис сензационно обяви, че бившият бос на Беласица (Петрич) Костадин Хаджииванов, известен като Ко­це Маца, е глава на черното тото.

Бизнес­менът бил разследван от Европол. В спортното телеви­зионно предаване „Съ­дебното дело" по „Скай" преди два дни водещият Кириакос То­маидис засегна отново международните ма­щаби на престъпната мрежа, като разкри българската връзка в нея.

„Става дума за Костадин Хаджииванов, който в момента се разследва от Europol. В предаването разкрих­ме, че той е позвънил от гръцки мобилен те­лефон и е говорил с „мозъка" на уредените срещи в Германия Анте Сапина, който се нами­ра в затвора. Конкрет­ният разговор е бил проведен на 17 април 2009-а. Чува се как Хаджииванов се уговаря със Сапина за внасяне­то на 70 000 евро в банковата сметка на футболист от Омония", разказва Томасидис.

Константин Хаджииванов, чиято лична карта бе показана в пре­даването, е призован от следователя Касимис, за да даде пока­зания по случая с уре­дените мачове в Гър­ция. Новината, че един от шестте босове на световната тото ма­фия, която се занима­ва с незаконни зала­гания и уреждания на футболни мачове, е българин, гръмна пре­ди половин година. Разкритието беше направено от сингапу­реца Уилсън Радж Пе­ру мал, след като бе арестуван в Хелзинки по обвинението, че е уреждал мачове от финландското първен­ство.

Левски пък може да продаде свой играч в САЩ. Според "Мердиан мач", Хюстън Динамо иска Тодор Христов

Изненадващ трансфер може да нап­рави Левски в близките дни. Има вариант „сините" да продадат в САЩ кри­лото си Тодор Христов на елитния Хюс­тън Динамо.

Трансфе­рът се урежда от бив­шия треньор на Ака­демик (Сф) и Доростол (Силистра) - Самир Селимински. Той беше вчера на „Тере­на", за да разговаря със спортния дирек­тор на „сините" Геор­ги Иванов и самия То­дор Христов. Срещата продължи около десет минути, като от Левс­ки са дали зелена светлина на Селимин­ски да работи по сдел­ката.

„Използвах връзки­те си в Хюстън Дина­мо, за да им предложа Тодор Христов. Аме­риканците го одобриха, но за сигурен трансфер все още не може да се говори. Те­първа предстоят пре­говори. Директорът на Левски Георги Иванов ми каза, че клубът е готов да продаде Христов", разкри пред „Меридиан Мач" Самир Селимински. Специалистът призна, че е получил покана от шефовете на Хюс­тън Динамо да стане помощник-треньор на американския тим от Мейджър Сокър Лига­та.

„По-голяма е веро­ятността Тодор Хрис­тов да отиде в Хюс­тън, отколкото аз. Към края на първия лагер на Левски в Тур­ция ще стане ясно да­ли трансферът ще се осъществи", уточни Селимински.

Тодор Христов дой­де на „Герена" от Берое преди началото на сезона. „Сините" пла­тиха за правата му 180 000 лева. Крилото обаче не успя да се адаптира в Левски и има статута на твърда резерва.

От друга страна, "сините" могат да привлекат нов централен бранител според "Тема Спорт". "Левски иска централен защитник от Гърция", посочва изданието.

Левски иска да привлече централния защитник на ПАС Янина Исмаел Боузид, разбра "Тема Спорт". Алжирецът иг­рае в гръцкия клуб от лятото на 2011 година, а договорът му изтича след 18 месеца.

28-годишният футболист има 10 мача през този сезон. Той е роден в Нанси, франция, но има алжирски корени и се със­тезава за националния отбор на африканците. Има 10 дву­боя за страната. Боузид прис­тига в ПАС Янина, след като е освободен от шотландския Хартс, където е играл между 2009 и 2011 година. Защит­никът дори има победен гол срещу Селтик при успеха с 2:1 на 20 декември 2009 г. Алжи­рецът е бивш шампион на Турция. През сезон 2007/08 иг­рае за Галатасарай, с който печели титлата. Боузид се е състезавал още за Метц, Унион Берлин, МС Алжир, Кайзерслаутерн, Троа и Анкарагюджю. Той е висок 191 см и тежи 85 кг.

Левски ще трябва да заплати трансферна сума около 500 000 евро за него. Интересно е да се отбележи, че през лятото на 2011 годи­на минава на проби в английс­кия Кроули Таун (отбор от Лига 2, четвъртия ешелон), но не е харе­сан от мениджъра Стив Евънс.

Трень­орът на Левски Николай Кос­тов желае в отбора да бъде привлечен централен защит­ник. От футболистите, с ко­ито той разполага в момен­та, единствено Йордан Милиев и Иво Иванов играят на този пост. Сержиньо Грийн бе използван като бранител в контролата с Агия Напа, но той е по-силен като опорен халф. Раздялата с Ларс Рисп направи привличането на нов централен защитник задължително. Сините ще се опитат да финализират сделката възможно най-бър­зо, за да може Боузид да се присъедини към отбора по време на подготвителния ла­гер в Турция.

 

Костов: Много тегаво се работи в Левски

Треньорът на "сините" бе много доволен от успеха над Локо (Пловдив)

Цунами: Остана ни да играем за честта на Левски

Капитанът на "сините" отбеляза първото попадение срещу Локо (Пловдив)

Митков: За Левски е задължително да играе в Европа

Младият халф на "сините" изигра силен мач срещу Локо (Пловдив)

ЗА ПРЕСТИЖ: Левски обърна Локо (Пд) на "Лаута"(ВИДЕО)

"Сините" победиха "смърфовете" за успех с 2:1 в Пловдив

Алекс Колев призна за Левски

Нападателят все по-близо до "Герена"

Черно море без двама титуляри срещу Левски

Капитанът Димов се завръща в групата на „моряците“

Извънредно: Левски има нов треньор

Вижте кой ще води „сините“ след Костов

Сираков обяви стъпките на Левски за нов стадион

Това е неизбежен процес, обяви собственикът на "сините"

Премии в Левски за Европа

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки