Само Лудогорец и Ботев (Пловдив) не дължат пари, ЦСКА с най-големи задължения

Най-тревожно откъм дългове е положението в ЦСКА

Само Лудогорец и Ботев (Пловдив) не дължат пари, ЦСКА с най-големи задължения

Един клуб в "А" група и един в "Б" не дължат нищо и на никого, показа проучване на "7 дни спорт".

Става дума за Лудогорец и Ботев, които са изцяло частни проекти. Естествено най-тревожно е положението в ЦСКА. Освен всички други задължения към кого ли не наскоро се разбра, че "армейците" са заборчнели с над 10 милиона лева и на ..."Титан".


Оказва се, че от един известен период насам пернишките боклукчии са почнали да издържат ЦСКА с фирмени кредити, които до края на първенството ще надхвърлят 15 милиона.
 
Както вече писахме, УЕФА е срещу подобен подход към клубовете, защото те стават зависими от хора като Абрамович, какъвто е случаят с Челси.
 
Според хората от Нион тимът от английската столица във всеки едни момент може да бъде обявен във фалит от Роман Абрамович, защото задълженията на "сините" към губернатора на Чукотка са за над 250 милиона евро!
 
Всъщност у нас колкото проблем е чистата вътрешноклубна задлъжнялост, толкова повече са борчовете на отборите към различни банки и институции.
 
Трите ни най-големи отбора в последното десетилетие - Левски, ЦСКА и Литекс в момента дължат над 20 милиона лева на различни банки. "А" и "Б" група пък имат разсрочени плащания към НОИ за над 5 милиона!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки