Сензациите в пресата днес: Удинезе праща юноши на "Армията", Левски търси отбор на Милиев

Тонев нарочил трима треньори от школата, Локо Пловдив отряза Кики, 11 бона таван на заплатите в Черноморец са също сред сензационните новини в родната преса

Сензациите в пресата днес: Удинезе праща юноши на "Армията", Левски търси отбор на Милиев

По традиция Novsport.com предлага на своите читатели най-сензационните статии и заглавия в родната преса днес.


"Тонев нарочил трима треньори от школата”, пише „Меридиан Мач”


 
Спекулациите около Левски не спират в последните седмици. Вчера излезе пореден слух, според който новият шеф в клуба Иво Тонев е нарочил трима треньори от школата. Той вече бил решил да ги освободи след края на сезона. Въпросните наставници нямали представа, че ги очаква уволнение.
 
Не е ясно доколко това е вярно, но се знае, че в ДЮШ предстоят доста промени. До лятото директор на школата ще бъде Кирил Ивков, а след това ще има нов човек на неговото място.
 
Очаква се в близките дни Димитър Иванков да започне работа като помощник на легендата. След края на сезона ще бъде подменена настилката на изкуственото игрище и ще бъдат изградени два нови терена.
 
„Удинезе изпраща юноши на Армията”, твърди отново „Меридиан Мач”

Дългоочакваното пристигане на футболисти на Удинезе в ЦСКА може да не се състои. Причината е, че футболистите от основния отбор на италианския клуб нямат никакво намерение да се преместят в „А” група. Нито Сисоко, нито Екстранд, а още по-малко Паскуале от набелязаните за отстъпване под наем в ЦСКА се е съгласил да довърши сезона в ЦСКА.
 
„Доколкото знам, засега няма футболисти на Удинезе, които да дойдат в България. Клубът има договори с много голям брой играчи, голяма част от които са под наем в различни тимове. Аз следя отблизо първия тим на „фриуланите", но нямам информация, че някой от там ще отиде в ЦСКА. Все пак има два дни до затварянето на трансферния прозорец и може да има изненади. Всичко зависи и от приходящите трансфери в Удинезе и дали ще бъде привлечен Пасиенса. Мисля, че отборът може да прати в България младежи от Примаверата (б. а. - младежкия отбор)", коментира за „Меридиан Мач" Еди Фабрис от регионалния вестник „Ил Пиколо.
 
Преди броени дни обаче спортният директор на ЦСКА Дуци Симонович заяви, че ако не дойдат основни играчи от Удине, няма смисъл въобще да се привличат юноши. Това означава, че „червените" биха отказали младите таланти на „фриуланите".
 
„Търсят отбор на Милиев”, пише „7 дни спорт”

Ръководството на Левски е готово да се раздели със защитника Йордан Милиев. Треньорът Николай Костов е разочарован от слабата форма на бранителя и от началото на зимната подготовка не веднъж даде да се разбере, че предпочита да ползва Александър Башлиев или Орлин Старокин за партньор на Сержиньо Грийн. С по-големи шансове за титулярното място е Башлиев, който изигра доста прилично полувреме срещу Стяуа и Таврия. От Левски са готови да преговарят за Милиев с всеки клуб, който е готов да извади 200 хил. евро за правата му.
 
„Локомотив (Пловдив) отряза Дани Кики”, четем на страниците на „7 дни спорт”

Локомотив Пловдив е отрязал мераците на Дани Кики за завръщане на „Лаута”, разкриха от клуба. 24-годишният офанзивен халф е пожелал да играе отново за пловдивчани, след като треньорът на Черноморец (Бурас) Димитър Димитров- Херо реши да се откаже от услугите му.
 
Кики си тръгна от Бургас като свободен агент, след като договорът му бе прекратен по взаимно съгласие.
 
Дори и фактът, че „черно-белите” няма да извадят трансферна сума за него обаче не се оказа от голяма полза и от Локомотив отказаха да го вземат.
 
Както е известно, Кики напусна „смърфовете” миналото лято, но само 6 месеца по-късно отпадна от сметките на Херо, след като не успя да се наложи в Черноморец. 24-годишният халф от сирийски произход отказа преди половин година да преподпише договора си с Локо Пловдив, където се подвизаваше 5 години. Кики има славата на футболист със сложен характер, което също е натежало за решението на бившия му клуб. Интересното е, че преди години той минаваше за най-изявения талант на пловдивския футбол.
 
Именно тежкият му нрав обаче му попречи да разгърне пълния си потенциал и така и не успя да се превърне във водеща фигура на „Лаута”. Впоследствие Кики реши да се пробва в Бургас с надеждата, че новото начало ще възроди кариерата му, но сега остана без отбор.
 
„11 бона таван на заплатите в Черноморец”, пише „Меридиан Мач”

Въпреки тежката финансова криза, в която е изпаднал бургаският Черноморец, заплащането в клуба е на сравнително добро равнище за стандартите на родната „А" група. Таванът на заплатите е 11 000 лева, съобщиха източници от клуба.
 
 Поточната сума е 5500 евро, но тя важи само за чужденците. Българските футболисти в отбора получават между 6000 и 8000 лева, като има играчи, които се разписват и срещу 1500 - 2000 лева месечно.
 
Вчера стана ясно, че бургаският клуб ще търси от столичния ЦСКА и допълнителна неустойка за плащанията по трансфера на Мишел Платини. От ръководството коментираха, че има клауза в трансферния договор, според която всеки ден забавяне на траншовете по трансфера се заплаща с 0,5% наказателна лихва.
 
Любопитен факт е, че според трансферния договор, ако ЦСКА продаде Платини в друг клуб, ще трябва да плати 50% от сумата.
Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

Локо (Пд) и Ботев (Пд) в битка за белгиец от Етър

Карсела следен и от клубове от Унгария и Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки