Уигън и Евертън не се победиха – 1:1 (видео)

„Лебедите” полетяха след обрат срещу Уест Бромич за 1:2 на "Дъ Хоутърнс"

Уигън и Евертън не се победиха – 1:1 (видео)

Уигън и Евертън направиха бойко реми 1:1 в среща от 24-ия кръг на английската Висша лига. След сравнително спокойно първо полувреме Евертън вкара два гола за 7 минути, но първият беше автогол на Фил Невил и срещата приключи при 1:1.

Франко Ди Санто започна като титуляр за Уигън на “DW Стейдиъм” и беше много активен, но Тим Хауърд спаси два негови удара още в първите 20 минути.

Завърналият се при „карамелите” Стивън Пиенаар опита да изненада Ал Хабси отдалеч, но кълбото профуча покрай дясната греда. Героят от мача с Манчестър Сити Дарън Гибсън също пробва късмета си извън наказателното поле, ала не бе точен.

На полувремето Дейвид Мойс пусна в игра Фил Невил на мястото на Тим Кейхил, но тази смяна се оказа доста злощастна. Хърватският голаджия Никица Йелавич също се появи на терена за Евертън след час игра, но не повлия много на развоя на мача.

15 минути преди края Уигън поведе след страхотна грешка на Тим Хауърд. Жан Бусажур центрира от фланга, топката се удари в крака на Фил Невил, изглеждаше, че американският страж лесно ще лови, но не прецени добре въртенето на топката и тя мина през ръцете му за 1:0. Попадението бе записано като автогол на Фил Невил.

Дейвид Мойс обаче направи гениална смяна и спечели точката. Мениджърът пусна на терена Виктор Аничебе в 81-ата минута и нигериецът вкара с първото си докосване в мача. Лейтън Бейнс центрира, а Аничебе се извиси над всички и заби за 1:1, хвърляйки в екстаз 4 хиляди фенове на „карамелите” по трибуните.

Уигън остава на дъното с 16 точки, докато Евертън е 11-ти с 30.

В друг мач от кръга Суонзи надделя с 2:1 на гости на Уест Бромич. „Лебедите” направиха обрат, за да си тръгнат с трите точки от „Дъ Хоутърнс”.

Суонзи имаше проблеми при корнерите пред своята врата през целия мач и допусна гол  в 54-ата минута. Греъм Дорънс центрира, Йонас Олсон отклони и Марк-Антоан Фортюне засече в 54-ата минута за 1:0.

Само минута по-късно Скот Синклеър изведе Нийл Тейлър отляво, той пусна в наказателното поле и Гилфи Сигурдсон прониза Бен Фостър.

След още 4 минути Дани Греъм донесе трите точки на гостите. Този път новото попълнение Сигурдсон беше архитектът на гола – исландецът центрира отдясно за Дани Греъм, който засече за 1:2.

Уест Бромич е на 15-та позиция я 26 точки, а Суонзи се качи до 10-то място с 30.

 

От Байерн са категорични за мениджъра на Брайтън

Той няма да бъде следващият треньор на тима

Решено е! Де Дзерби се разделя с Брайтън до броени дни

Той ще освободи поста си след края на сезона

Уулвс е в напреднали преговори с ас на Саутхемптън

Че Адамс може да подсили "вълците"

Реал (Мадрид) вече е разбрал за тайната клауза на Мак Алистър

"Кралете" се интересуват от халфа на Ливърпул

Челси постигна договорка за привличането на Месиньо

Талантът от Палмейрас май ще акостира при "сините"

Артета ще преговаря за нов договор след края на сезона

Сегашният му контракт е до края на следващата кампания

Емери: Искам да спечеля Висшата лига и Шампионската лига с Астън Вила

Мениджърът на бирмингамци демонстрира големи амбиции

Груев бележи, Лийдс на мач от Висшата лига (ВИДЕО)

Тимът на българина разби Норич с 4:0

По шампионски: Сити на победа от историческа титла (ВИДЕО)

Холанд вкара 2 гола на Тотнъм и прати Вила в ШЛ

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки