Мартин Ковачев ляга под ножа, Ботев (Враца) го смени със Савич

Ковачев има увредена странична връзка на коляното, аут е за два месеца

Мартин Ковачев ляга под ножа, Ботев (Враца) го смени със Савич

Защитникът на Ботев (Враца) Мартин Ковачев се контузи сериозно по време на тренировка и ще се подложи на операция, съобщи БТА.

Ковачев има увредена странична връзка на коляното и след прегледа станало ясно, че трябва да се подложи на операция. Хирургическата интервенция е насрочена за този петък при един от най-добрите спортни травматолози в България д-р Тони Георгиев.

Първоначалните очаквания са Ковачев да бъде извън терена в следващите два месеца, но все пак този срок ще бъде окончателно уточнен след назначението на рехабилитацията.

29-годишният защитник пристигна тази есен във Враца от казахстанския Восток и се превърна в един от основните играчи. До момента в първенството той има 10 мача и 1 гол.

Ръководството на Ботев (Враца) успя веднага да уреди заместник на контузилия се бранител. Това е опитният сръбски защитник Дарко Савич (32г.), който преди няколко дни прекрати договора си с Локомотив (София). 

Очаква се утре Савич да се присъедини към лагера на врачани в Сандански. Сърбинът може да дебютира за водения от Тони Здравков тим в следващата контрола, която по ирония на съдбата е именно срещу Локо (Сф), а по план би трябвало да се проведе в четвъртък.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки