Катания измъкна трудна победа като гост на Сиена (видео)

Сицилианци постигнаха минимален успех с гол от дузпа на Франческо Лоди

Катания измъкна трудна победа като гост на Сиена (видео)

Отборът на Катания победи като гост Сиена с 1:0 в среща от отложения 21-и кръг на италианската Серия А.

 

Единственото попадение за сицилианци отбеляза полузащитникът Франческо Лоди в 23-ата минута от дузпа. Първата част на „Артемио Франки” протече равностойни като и двата тима пропуснаха куп положения.


В началните минути на двубоя стражът на гостите Хуан Пабло Карисо имаше повече работа, но се справи блестящо с удари на Гаци, Калайо и Д’Агостино.

 

В 23-ата минута обаче при една контраатака на Катания Алесандро Гаци игра с ръка в собственото си наказателно поле и главният рефер не се поколеба да посочи бялата точка.

 

Зад топката застана Лоди, който хладнокръвно реализира за 1:0. До края на първата част двата отбора си размениха по едно опасно положение, но без успех.

 

Гаци можеше да се реабилитира за грешката си в 71-ата минута, когато Богдани му свали топката с глава в наказателното поле, но ударът на халфа на Сиена бе отразен с вещина от Карисо.


В заключителните минути на мача домакините натиснаха сериозно своя съперник в половината му, но всичките им опити да възстановят равенството удариха на камък.

 

Така с тази победа отборът на Катания се изкачи на 10-а позиция с актив от 30 точки, но има мач по-малко, тъй като предстои да изиграе отложената среща от 22-ия кръг с Чезена. Сиена пък остава на 17-о място с 23 пункта. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки