Загуба за националите до 17 г. в Тирана

България (17) загуби с 0:2 гостуването си на Албания (17) в Тирана в поредния си контролен мач, част от подготовката за елитния кръг на квалификациите за Евро 2012

Загуба за националите до 17 г. в Тирана
България (17) загуби с 0:2 гостуването си на Албания (17) в Тирана в поредния си контролен мач, част от подготовката за елитния кръг на квалификациите за Евро 2012. Юношеските национали трябваше да се настроят към коренно различен стил на игра на съперника в сравнение с двете контроли срещу Испания в Благоевград. Твърдите влизания на албанците доведоха до принудителна смяна в редиците на лъвовете, като в 32-та минута Георги Минчев напусна терена, за да отстъпи мястото си на Кирил Десподов. Въпреки контузията на Минчев съдията Соколи Олси не спря играта и при контраатаката на домакините те стигнаха до втория си гол в двубоя, дело на Мурати.
 
Иначе Доналд Бейко даде аванс на албанците в 11-та минута, когато бе най-съобразителен при ъглов удар. Българите играха доста нападателно и имаха редица положения, като най-чистата ситуация се откри пред Десподов. Той обаче не съумя да реализира в заключителните минути, въпреки че изскочи сам срещу вратаря. След почивката съдията подмина и дузпа за нарушение срещу Милчо Ангелов, а след пряк свободен удар Радослав Цонев като по чудо не оплете топката в мрежата.
 
В 55-та минута червен картон получи Стивън Петков, който влезе грубо срещу съперник. Пет минути по-късно съдията Олси изгони и Доналд Бейко. Албания, както и България, също се подготвя за елитния квалификационен кръг за Евро 2012.
 
„Не съм доволен от видяното. Опитахме се да играем по-офанзивно, да рискуваме повече в сравнение с предишните мачове. За съжаление рискът се оказа неоправдан. Започнахме много атакуващо, но ни изненадаха с гол от статично положение. С оглед на по-твърдата игра на съперника реших да направя всички смени в отбора още до или на почивката и през второто полувреме стояхме по-добре. Опитахме се да се противопоставим на грубото поведение на албанците, като стъпваме по-твърдо, което доведе и до изгонването на Стивън Петков", коментира старши-треньорът Александър Димитров. След завръщането в България той ще даде двудневна пълна почивка на юношите до 17 години. На трети март отборът се събира на лагер в Русе, откъдето ще пътува за последните два приятелски мача преди елитния кръг в Германия. Съперник на лъвовете на 7-ми и 9-ти март ще бъде Румъния, а двубоите са в Букурещ.
 
 
Албания (17) - България (17) 2:0
Тирана, стадион „Кемал Стафа"
 
1:0 Бейко (11)
2:0 Мурати (29)
 
Съдия: Соколи Олси (Алб).
Асистенти: Шкрета Алфред и Бердили Бесард (Алб).
Четвърти съдия: Иколари Доналд (Алб).
 
Съставът на България:
1. Георги Китанов - капитан (41 - 12. Александър Любенов), 2. Денислав Мицаков (37 - 13. Ангел Захариев), 5. Петър Чобанов (41 - 18. Стоян Кижев), 3. Любомир Илиев (41 - 15. Пламен Гълъбов), 4. Мики Орачев, 7. Стивън Петков, 14. Радослав Цонев, 6. Михаел Орачев (41 - 11. Александър Василев), 10. Станислав Дрянов(37 - 8. Анжело Йорданов), 17. Милчо Ангелов, 9. Георги Минчев (32 - 16. Кирил  Десподов)

Селекционер: Александър Димитров 

Канят трима „моряци“ в националния тим

Вижте и кои са те

Юношите до 16 г. удариха Черна гора

На старта на международния приятелски турнир "Милян Милянич"

Илиан Илиев отново взе 14 от чужбина, има само 1 промяна

Вижте повиканите национали, играещи зад граница

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

Венци Стефанов: Илиан Илиев ще вдигне националите

Любо първо говори, после мисли

Женският ни национален отбор с драматична загуба от Армения (ВИДЕО)

"Лъвиците" ни допуснаха поражение с 2:3 на "Александър Шаламанов" в София

БРАВО! Девойките на България до 19 г. се класираха сред елита на Европа

Момичетата ни спечелиха безапелационно промоция за Лига А

Радойска очаква мачовете с Румъния да решат първото място

„Имам балансиран отбор“, заяви селекционерът на женския ни тим

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки